Recepti 03. listopada 2014.

Slani profiteroli s ruskom salatom

gastro postao gastro.24sata.hr
Prhke loptice užitka u tradicionalnoj francuskoj kuhinji pune se kremom, slažu u veličanstvenu tortu ili poslužuju kao slano predjelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 210

Tijesto

  • 125 ml voda
  • sol
  • 60 g maslac, slani
  • 80 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom jaje kokošje

Nadjev

  • 1 kom krumpir, zreli
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 2 kom jaje kokošje
  • salama, trajna (svinj. + goved.)
  • 100 g grašak, suhi
  • 0.50 kom jabuka (cijela)
  • 2 kom krastavci, kiseli
  • 100 g majoneza
  • 1 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 50 g trapist

Priprema

  1. Vodu, sol i maslac kuhajte dok ne provriju. Smanjite vatru pa dodajte brašno i brzo miješajte dok se sve ne sjedini. Maknite s vatre i u mlaku smjesu umiješajte jaja. Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje pa oblikujte loptice. Pecite 20 min na 200°c.
  2. Krumpir, mrkvu, grašak i jaja skuhajte pa im dodajte preostale nasjeckane sastojke. Umiješajte vrhnje i majonezu te naribani sir.

Prhke loptice užitka u tradicionalnoj francuskoj kuhinji pune se kremom, slažu u veličanstvenu tortu ili poslužuju kao slano predjelo

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.