gastro postao
Prhke loptice užitka u tradicionalnoj francuskoj kuhinji pune se kremom, slažu u veličanstvenu tortu ili poslužuju kao slano predjelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 210
Tijesto
- 125 ml voda
- sol
- 60 g maslac, slani
- 80 g pšenično brašno, bijelo
- 2 kom jaje kokošje
Nadjev
- 1 kom krumpir, zreli
- 2 kom mrkva, crvena
- 2 kom jaje kokošje
- salama, trajna (svinj. + goved.)
- 100 g grašak, suhi
- 0.50 kom jabuka (cijela)
- 2 kom krastavci, kiseli
- 100 g majoneza
- 1 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- 50 g trapist
Priprema
- Vodu, sol i maslac kuhajte dok ne provriju. Smanjite vatru pa dodajte brašno i brzo miješajte dok se sve ne sjedini. Maknite s vatre i u mlaku smjesu umiješajte jaja. Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje pa oblikujte loptice. Pecite 20 min na 200°c.
- Krumpir, mrkvu, grašak i jaja skuhajte pa im dodajte preostale nasjeckane sastojke. Umiješajte vrhnje i majonezu te naribani sir.
Prhke loptice užitka u tradicionalnoj francuskoj kuhinji pune se kremom, slažu u veličanstvenu tortu ili poslužuju kao slano predjelo
Izvor Skuhatćute