gastro postao
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 79
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje, biljno
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 115 g šampinjoni (uzgojeni)
- 450 g puretina,mljevena
- 0.24 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 0.50 šalica krušne mrvice
- 1 kom jaje kokošje
- 155 ml rajčica ( ketchup)
- worchester umak
- 1 žlica sušeni timijan
- papar
- sol
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 175°c. Zagrijte tavu na srednjoj vatri pa dodajte ulje i narezani luk. Pirjajte dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Dodajte nasjeckani češnjak i gljive pa pirjajte dok tekućina ne ispari, a gljive ne postanu smećkaste.
- U velikoj zdjeli izmiješajte puretinu, mlijeko, krušne mrvice, jaje, pastu od rajčice, worchester, timijan i smjesu s gljivama. Začinite i stavite smjesu u kalup ili posudu za pečenje i pecite oko sat vremena.