Recepti 04. listopada 2014.

Slasna štruca od puretine

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 79

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje, biljno
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 115 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 450 g puretina,mljevena
  • 0.24 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 0.50 šalica krušne mrvice
  • 1 kom jaje kokošje
  • 155 ml rajčica ( ketchup)
  • worchester umak
  • 1 žlica sušeni timijan
  • papar
  • sol

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 175°c. Zagrijte tavu na srednjoj vatri pa dodajte ulje i narezani luk. Pirjajte dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Dodajte nasjeckani češnjak i gljive pa pirjajte dok tekućina ne ispari, a gljive ne postanu smećkaste.
  2. U velikoj zdjeli izmiješajte puretinu, mlijeko, krušne mrvice, jaje, pastu od rajčice, worchester, timijan i smjesu s gljivama. Začinite i stavite smjesu u kalup ili posudu za pečenje i pecite oko sat vremena.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.