Recepti Tjestenina 29. svibnja 2025.

Slasni Mediteran - bruschetta salata s tjesteninom

Tjestenina
15 MIN
10 MIN
4
JEDNOSTAVNO
bruschetta pasta salad
Bruschetta salata s tjesteninom
foto: cocinarepublic.com/Pinterest
Pitaš se kako uopće funkcioniraju bruschetta, salata i tjestenina u istom jelu... I vjerojatno ne možeš iz glave izbaciti sliku prepečenog kruha, ali slijedi upute i nećeš požaliti

Bruschetta, tradicionalno talijansko hrskavo predjelo od prepečenog kruha s nasjeckanim rajčicama, češnjakom i bosiljkom, ovog je puta dobilo novo ruho. Umjesto da je poslužiš na kriški kruha, spoji je s tjesteninom i pretvori u raskošnu ljetnu salatu koja savršeno funkcionira kao glavno jelo ili kao prilog uz roštilj.

Idealna za toplije dane

Slatke, sočne rajčice, mekana svježa mozzarella i mirisni listići bosiljka savršeno se nadopunjuju u ovoj salati. Jednostavan dresing od maslinova ulja i crvenog vinskog octa povezuje sve sastojke, a završni dodir balzamičnog octa daje joj puninu i blagu slatkoću. Idealan je izbor za tople dane kad ti se jede nešto lagano, što se može pripremiti unaprijed.

bruschetta pasta salad | Author: cocinarepublic.com/Pinterest Bruschetta salata s tjesteninom foto: cocinarepublic.com/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Bruschetta salata s tjesteninom
15 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Ljutika 1 kom
  • Češnjak 2 režanj
  • Vinski ocat 2 žlica
  • Maslinovo ulje 3 žlica
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Rajčica 4 šalica
  • Mozzarella 1 šalica
  • Tjestenina 250 g
  • Svježi bosiljak 1 svežanj
  • Balzamični ocat
Postupak
  1. U velikom loncu zakuhaj vodu, posoli je i dodaj tjesteninu. Skuhaj je al dente, procijedi i ostavi sa strane da se lagano ohladi.


  2. U velikoj zdjeli pomiješaj sitno nasjeckanu ljutiku i češnjak s crvenim vinskim octom, maslinovim uljem, soli i paprom. Ostavi da odstoji 5 do 10 minuta kako bi se okusi proželi.


  3. U zdjelu s dresingom dodaj nasjeckane rajčice i mozzarellu, pa sve dobro promiješaj. Umiješaj ohlađenu tjesteninu i natrgani svježi bosiljak. Prije posluživanja, salatu poprskaj balzamičnim octom za dodatnu aromu.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

364 kcal

18 %

MASTI

11,50 g

15 %

KOLESTEROL

0,25 g

0 %

UH

49,00 g

17 %

PROTEINI

15,50 g

31 %

Ova salata najbolje je kada se posluži ohlađena. Ako je radiš dan ranije, rajčice i tjesteninu čuvaj odvojeno i pomiješaj tik prije posluživanja. U hladnjaku može stajati do 3 dana i bit će jednako ukusna.

Uživaj i u ovim divnim salatama:

Salata od tjestenine Možda vas zanima... Salata od tjestenine s limunom i mariniranim slanutkom Recepti Možda vas zanima... Bogata salata s tjesteninom - idealno ljetno jelo za meal prep Native sadržaj salata od tjestenine Možda vas zanima... Hladna salata s tjesteninom idealan je ljetni ručak Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.