Salata od tjestenine s limunom i mariniranim slanutkom je izvrstan, ukusan i lagan ljetni obrok koji će zavoljeti svi kojima ga poslužiš!
Trebaš nešto jednostavno, ukusno i osvježavajuće za ljetne dane? Ne traži dalje! Ova salataod tjestenines limunom i mariniranim slanutkom je savršeno rješenje. Spoj meke tjestenine, začinjenog slanutka i aromatičnih začina donijet će pravo ljetno osvježenje u tvoj tanjuru.
Za najbolji okus, slanutak se treba marinirati najmanje 8 sati, ali ako nemaš toliko vremena, neka odstoji dok pripremaš ostatak salate. Slanutak kombiniraj s maslinovim uljem, zdrobljenim češnjakom, limunovim sokom i soli.
Sve dobro izmiješaj i pusti da se okusi prožmu. Salata je izvrsna topla, hladna ili na sobnoj temperaturi. Možeš je poslužiti kao glavno jelo, prilog ili čak kao međuobrok. Uz dodatni limun, parmezan i začine po želji, svaka porcija bit će savršeno osvježenje!
Ne gasi ekran dok kuham
Salata od tjestenine s limunom i mariniranim slanutkom
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Marinirani slanutak
Sastojci
Slanutak - kuhani
400
g
Maslinovo ulje
0,25
šalica
Češnjak
1
režanj
Sok od limuna
1
žlica
Sol
1
žličica
Postupak
Ocijedi i dobro isperi slanutak iz konzerve. Pomiješaj sve sastojke za marinirani slanutak u plitkoj zdjeli. Pusti da se marinira 8 sati ili dok pripremaš ostatak salate.
Tjestenina
Sastojci
Tjestenina
250
g
Maslinovo ulje
0,25
šalica
Sok od limuna
1
kom
Limunova korica
1
kom
Svježi bosiljak
0,25
šalica
Svježi peršin
0,25
šalica
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Parmezan
0,50
šalica
Postupak
Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedi i dok je još topla, pomiješaj je s mariniranim slanutkom.
Dodaj još maslinova ulja po potrebi, sok i koricu limuna, sitno nasjeckani peršin i bosiljak te parmezan. Posoli i popapri po ukusu. Posluži toplo, hladno ili na sobnoj temperaturi.