gastro postao
Teleće koljenice u svojem najboljem izdanju
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 157
Potrebno vam je
- 1 grančica ružmarin
- 1 grančica svježi timijan
- 1 kom lovorov list
- klinčići
- 3 kom teletina, koljenica
- sol
- svježe mljeveni papar
- pšenično brašno, bijelo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- celer, korijen
- 1 žlica pasirana rajčica (passata)
- 240 ml vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 720 ml pileći temeljac
- 3 žlica peršin, list
- 1 žlica limunova korica
Priprema
- Smanjite toplinu te pokriveno kuhajte sat i pol. Svakih 15 minuta okrećite meso dodajući još temeljca. Prelijte meso umacima i sokom te ukrasite nasjeckanim peršinom i limunovom korom.
- U istu posudu stavite narezane luk, mrkvu i celer. Posolite pa pirjajte oko osam minuta. Dodajte rajčice, vratite meso, dodajte vino te reducirajte tekućinu oko pet minuta. Dodajte gazu, 480 ml temeljca i zakuhajte.
- Zagrijte ulje u velikoj posudi. popržite meso po tri minute sa svake strane. Maknite meso.
- Papirnatim ručnicima osušite teletinu jer će bolje tamnjeti suha. Posolite i popaprite meso te ih umočite u brašno.
- Stavite ružmarin, timijan, lovor i klinčiće u gazu te je zavežite koncem.
Izvor Skuhatćute