Recepti 03. listopada 2014.

Slastan osso bucco pripremljen s povrćem i začinima

gastro postao gastro.24sata.hr
Teleće koljenice u svojem najboljem izdanju

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 157

Potrebno vam je

  • 1 grančica ružmarin
  • 1 grančica svježi timijan
  • 1 kom lovorov list
  • klinčići
  • 3 kom teletina, koljenica
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom mrkva, crvena
  • celer, korijen
  • 1 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 240 ml vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 720 ml pileći temeljac
  • 3 žlica peršin, list
  • 1 žlica limunova korica

Priprema

  1. Smanjite toplinu te pokriveno kuhajte sat i pol. Svakih 15 minuta okrećite meso dodajući još temeljca. Prelijte meso umacima i sokom te ukrasite nasjeckanim peršinom i limunovom korom.
  2. U istu posudu stavite narezane luk, mrkvu i celer. Posolite pa pirjajte oko osam minuta. Dodajte rajčice, vratite meso, dodajte vino te reducirajte tekućinu oko pet minuta. Dodajte gazu, 480 ml temeljca i zakuhajte.
  3. Zagrijte ulje u velikoj posudi. popržite meso po tri minute sa svake strane. Maknite meso.
  4. Papirnatim ručnicima osušite teletinu jer će bolje tamnjeti suha. Posolite i popaprite meso te ih umočite u brašno.
  5. Stavite ružmarin, timijan, lovor i klinčiće u gazu te je zavežite koncem.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.