gastro postao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 15
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 145
Potrebno vam je
- 500 g šumsko voće
- 0.25 šalica šećer, kristal
- 1 žličica ekstrakt vanilije
- 500 g lisnato tijesto
- 0.25 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 žlica šećer, u prahu
Priprema
- Za kompot na laganoj vatri zagrijte šumsko voće sa šećerom. Kuhajte oko deset minuta povremeno miješajući. Nakon što ste ga maknuli s vatre, umiješajte ekstrakt vanilije i promiješajte. Ostavite ga da se ohladi.
- Otopite lisnato tijesto prema uputama na pakiranju. Na pola otapanja narežite ih na manje kvadrate. Na sredinu svakog dodajte žlicu ili manje nadjeva pa kvadrat presavinite u trokut. Ako želite zarolati tijesto, narežite lisnato na duže trakice, nadjenite kompotom i savijte.
- Zagrijte pećnicu na 205°C. Poslažite nadjeveno lisnato na lim obložen papirom za pečenje, premažite svaki komad mlijekom i pospite šećerom. Pecite 15-20 minuta.