Omiljeni sirup zalihe kojeg uglavnom potraju tek prvih mjesec dana nakon što se pripreme, definitivno je onaj od bazge. Osobito ga volimo kada potječe iz domaće proizvodnje, a ono što ga čini posebnim jest niz različitih recepata koji variraju od osobe do osobe.
Tu nastupaju borovnice! Kako te male slatke bobice često dolaze i u kiselkastim varijantama, idealne su za spajanje sa slatkim sokom od bazge.
Jednostavno je, sok od bazge i borovnice jedini su sastojci vašeg najdražeg sladoleda ovog ljeta. Sve što trebate jest u blender ubaciti svježe bobice, dodajte nekoliko žlica soka od bazge i malo vode. Također, smjesi možete dodati i sok od limuna. Dobro izblendajte pa prebacite u kalupe za sladoled.
Ne želite dostići prerijetku konzistenciju kako se sastojci kod smrzavanja ne bi odvojili, no svakako se pobrinite da dodate dovoljno soka i vode kako ne biste dobili tek nepovezane smrznute borovnice u kalupu.
Ovakvoj smjesi bit će dovoljno tek nekoliko sati u zamrzivaču kako bi se pretvorila u slatko osvježenje.