Recepti 09. listopada 2014.

Slatke pečene jabuke

gastro postao gastro.24sata.hr
Unesite u vaš dom dašak jeseni uz pečene jabuke s cimetom i orašastim plodovima

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 5

Potrebno vam je

  • 3 kom jabuka (cijela)
  • 0.25 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 žličica mljeveni cimet
  • 0.25 šalica orah, sirovi
  • 0.25 šalica grožđice
  • 1 žlica maslac, slani
  • 0.75 šalica voda

Priprema

  1. Operite jabuke pa im izvadite sredinu nožem, ali tako da sačuvate vrh s peteljkom kojim ćete, kao poklopcem, zatvoriti napunjenu jabuku. U maloj posudi pomiješajte šećer, cimet, grožđice i nasjeckane orahe.
  2. Stavite jabuke u dublji lim za pečenje pa ih napunite nadjevom s orasima i grožđicama. Na vrh stavite malo maslaca i poklopite dijelom jabuke koji ste na početku sačuvali. U lim ulijte kipuću vodu i pecite 30-40 min na 180°c dok jabuke ne omekšaju. Izvadite ih iz pećnice i prelijte s malo soka koji su pustile tijekom pečenja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.