gastro postao
Unesite u vaš dom dašak jeseni uz pečene jabuke s cimetom i orašastim plodovima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 5
Potrebno vam je
- 3 kom jabuka (cijela)
- 0.25 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 žličica mljeveni cimet
- 0.25 šalica orah, sirovi
- 0.25 šalica grožđice
- 1 žlica maslac, slani
- 0.75 šalica voda
Priprema
- Operite jabuke pa im izvadite sredinu nožem, ali tako da sačuvate vrh s peteljkom kojim ćete, kao poklopcem, zatvoriti napunjenu jabuku. U maloj posudi pomiješajte šećer, cimet, grožđice i nasjeckane orahe.
- Stavite jabuke u dublji lim za pečenje pa ih napunite nadjevom s orasima i grožđicama. Na vrh stavite malo maslaca i poklopite dijelom jabuke koji ste na početku sačuvali. U lim ulijte kipuću vodu i pecite 30-40 min na 180°c dok jabuke ne omekšaju. Izvadite ih iz pećnice i prelijte s malo soka koji su pustile tijekom pečenja.