Recepti 03. listopada 2014.

Slatki grijeh

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako već griješite, griješite sa slasnim desertom

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 442

Potrebno vam je

  • 12 list tijesto za savijače
  • 150 g orah, sirovi
  • 600 g jabuka (cijela)
  • mljeveni cimet
  • 150 g mljeveni mak
  • 190 g šećer, kristal
  • 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 2 kom jaje kokošje
  • 10 g vanilin šećer
  • 6 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 250 g maslac, slani
  • 600 g svježi kravlji sir

Priprema

  1. Promiješajte sastojke za nadjev: mljevene orahe sa šećerom ( 70 g ), naribane jabuke sa šećerom ( 50 g ) i cimetom, mak sa šećerom ( 70 g ), sir s jajima, šećerom i vanilin šećerom. U namašćenu posudu stavite dva lista tijesta pa ih premažite rastopljenim maslacem. Na listove rasporedite polovicu nadjeva za orahe te pokapajte slatkim vrhnjem.
  2. Na orahe stavite dva lista tijesta, premažite rastopljenim maslacem te po njima rasporedite polovicu nadjeva od jabuka i pokapajte slatkim vrhnjem. Zatim ponovno stavite dva lista tijesta, premažite rastopljenim maslacem te po listovima jednoliko rasporedite polovicu nadjeva od maka i pokapajte slatkim vrhnjem.
  3. Ponovno stavite dva lista tijesta, premažite maslacem i rasporedite polovicu nadjeva od sira. Pokapajte slatkim vrhnjem. Čitav postupak još jedanput ponovite, a na kraju na vrh kolača stavite dva lista tijesta. Premažite maslacem i zalijte ostatkom slatkog vrhnja. Pecite 60 minuta na 160°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.