gastro postao
Ako već griješite, griješite sa slasnim desertom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 442
Potrebno vam je
- 12 list tijesto za savijače
- 150 g orah, sirovi
- 600 g jabuka (cijela)
- mljeveni cimet
- 150 g mljeveni mak
- 190 g šećer, kristal
- 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 2 kom jaje kokošje
- 10 g vanilin šećer
- 6 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 250 g maslac, slani
- 600 g svježi kravlji sir
Priprema
- Promiješajte sastojke za nadjev: mljevene orahe sa šećerom ( 70 g ), naribane jabuke sa šećerom ( 50 g ) i cimetom, mak sa šećerom ( 70 g ), sir s jajima, šećerom i vanilin šećerom. U namašćenu posudu stavite dva lista tijesta pa ih premažite rastopljenim maslacem. Na listove rasporedite polovicu nadjeva za orahe te pokapajte slatkim vrhnjem.
- Na orahe stavite dva lista tijesta, premažite rastopljenim maslacem te po njima rasporedite polovicu nadjeva od jabuka i pokapajte slatkim vrhnjem. Zatim ponovno stavite dva lista tijesta, premažite rastopljenim maslacem te po listovima jednoliko rasporedite polovicu nadjeva od maka i pokapajte slatkim vrhnjem.
- Ponovno stavite dva lista tijesta, premažite maslacem i rasporedite polovicu nadjeva od sira. Pokapajte slatkim vrhnjem. Čitav postupak još jedanput ponovite, a na kraju na vrh kolača stavite dva lista tijesta. Premažite maslacem i zalijte ostatkom slatkog vrhnja. Pecite 60 minuta na 160°C.
Izvor Skuhatćute