gastro postao
Kroasani mogu poslužiti kao ukusni slatki doručak ili desert nakon ručka ili večere.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 357
Potrebno vam je
- 750 g tijesto za savijače
- 100 g višnje
- 3 prstohvat mljeveni cimet
- 2 kom vanilin šećer
- 1 kom puding od vanilije, instant
- 4 mala žlica kukuruzni škrob
- 1 žlica margarin, soft (od biljnih ulja )
- 450 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 1 kom jaje kokošje
Priprema
- Kuhajte višnje s vanilin šećerom i cimetom dok ne omekšaju. Nakon toga dodajte škrob, koji ste umutili u malo vode. Kuhajte dok ne dobijete gustu smjesu. Skuhajte puding prema uputama na pakiranju pa kad se malo ohladi, umiješajte i maslac.
- Pomiješajte puding i kremu od višanja. Izrežite trokute od tijesta i nadjenite ih kremom. Zatim ostavite da odstoje desetak minuta. Pecite ih na 180°C oko 15 minuta dok ne dobiju boju.
Izvor Skuhatćute