Recepti 08. listopada 2016.

Tjeraju oblake! Kroasani s kremom od vanilije i višanja

Kroasani
foto: Igor Kralj/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Kroasani mogu poslužiti kao ukusni slatki doručak ili desert nakon ručka ili večere.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 357

Potrebno vam je

  • 750 g tijesto za savijače
  • 100 g višnje
  • 3 prstohvat mljeveni cimet
  • 2 kom vanilin šećer
  • 1 kom puding od vanilije, instant
  • 4 mala žlica kukuruzni škrob
  • 1 žlica margarin, soft (od biljnih ulja )
  • 450 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Kuhajte višnje s vanilin šećerom i cimetom dok ne omekšaju. Nakon toga dodajte škrob, koji ste umutili u malo vode. Kuhajte dok ne dobijete gustu smjesu. Skuhajte puding prema uputama na pakiranju pa kad se malo ohladi, umiješajte i maslac.
  2. Pomiješajte puding i kremu od višanja. Izrežite trokute od tijesta i nadjenite ih kremom. Zatim ostavite da odstoje desetak minuta. Pecite ih na 180°C oko 15 minuta dok ne dobiju boju.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.