gastro postao
Slatki krumpir ili batat bogat je mineralima i vitaminima, a može se pripremati kao i krumpir - kuhan, pečen ili pržen
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1
Potrebno vam je
- 3 kom batat
- 2 žlica ulje, biljno
- sol
- svježe mljeveni papar
- 0.30 šalica majoneza
- 1 kom limeta
- korijander
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 230˚C.
- Kriške krumpira posložite na lim za pečenje obložen folijom, pošpricajte uljem te začinite sa soli i paprom. Pecite uz jedno okretanje 25-30 min, dok postanu hrskavi i poprime boju.
- U međuvremenu, pomiješajte majonezu, četvrtinu žličice korice limete i 2 žlice soka limete u zdjelici.
- Pečene krumpire začinite s još malo soli, posipajte korijanderom i servirajte uz umak.