gastro postao
                                             
                                        
                                    Idealan prilog uz tradicionalna jesenska jela poput sarmi ili punjenih paprika
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1
Potrebno vam je
- 1000 g batat
- 0.25 šalica maslac, neslani
- 0.50 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
- 0.25 mala žlica slatka paprika
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Rešetku u pećnici postaviti u sredinu i zagrijati pećnicu na 200˚C.
- Svaki krumpir probosti vilicom, posložiti ih na lim za pečenje obložen folijom pa peći oko 1 sat ili dok ne omekšaju.
- Ohlađene krumpire oguliti i odstraniti im sva oštećenja. Krumpirima dodati maslac, vrhnje, sol i papar te sve zajedno usitniti do pirea.
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
    