Recepti 13. listopada 2014.

Slatki pire s dimljenom paprikom

Slatki pire s dimljenom paprikom
gastro postao gastro.24sata.hr
Idealan prilog uz tradicionalna jesenska jela poput sarmi ili punjenih paprika

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1

Potrebno vam je

  • 1000 g batat
  • 0.25 šalica maslac, neslani
  • 0.50 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 0.25 mala žlica slatka paprika
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Rešetku u pećnici postaviti u sredinu i zagrijati pećnicu na 200˚C.
  2. Svaki krumpir probosti vilicom, posložiti ih na lim za pečenje obložen folijom pa peći oko 1 sat ili dok ne omekšaju.
  3. Ohlađene krumpire oguliti i odstraniti im sva oštećenja. Krumpirima dodati maslac, vrhnje, sol i papar te sve zajedno usitniti do pirea.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.