gastro postao
Odličan recept za svakodnevni prilog jelima
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 11
Potrebno vam je
- 3 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica vinski ocat
- 1 kom čili papričica
- 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 1 žlica voda
- 3 mala žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 kom kupus glavati, crveni
Priprema
- Na laganoj vatri u posudi kuhati oko 5 minuta ulje, vodu, sok i koru naranče.
- Narezani kupus stavimo u vatrostalnu posudu i polijemo ga umakom (2 žlice umaka ostaviti za poslije). Posudu je potrebno poklopiti poklopcem ili duplim slojem aluminijske folije.
- Na srednjoj temperaturi pečemo kupus u pećnici, povremeno provjeravajući i dolijevajući po potrebi još umaka.