Recepti 13. listopada 2014.

Slatko-kiseli crveni kupus

Slatko-kiseli crveni kupus
gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan recept za svakodnevni prilog jelima

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 11

Potrebno vam je

  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica vinski ocat
  • 1 kom čili papričica
  • 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 1 žlica voda
  • 3 mala žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 kom kupus glavati, crveni

Priprema

  1. Na laganoj vatri u posudi kuhati oko 5 minuta ulje, vodu, sok i koru naranče.
  2. Narezani kupus stavimo u vatrostalnu posudu i polijemo ga umakom (2 žlice umaka ostaviti za poslije). Posudu je potrebno poklopiti poklopcem ili duplim slojem aluminijske folije.
  3. Na srednjoj temperaturi pečemo kupus u pećnici, povremeno provjeravajući i dolijevajući po potrebi još umaka.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.