gastro postao
Isprobajte sasvim drugačiju pitu od jabuka, u varijanti sa slanutkom i piletinom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 775
Potrebno vam je
- 2 šalica slanutak, suhi
- 1 kom mrkva, crvena
- 5 list blitva
- 1 mala žlica ulje sezamovo
- 1 filet pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 mala žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 1 kom jabuka (cijela)
- 1 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 2 žlica voda
Priprema
- Jednu šalicu kuhanog slanutka pomiješajte s naribanom mrkvom i izmiksajte u kremu.
- Blitvu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite te pomiješajte s jednom žličicom sezamova ulja.
- Piletinu nasjeckajte na kockice te popecite na ulju sa sjemenkama sezama koje ćete dodati na kraju pečenja kako ne bi zagorjele.
- Jabuku narežite na listiće, ali ne previše tanko kako ne bi puknuli.
- Šećer pomiješajte s vodom i zagrijavajte na vatri, dodajte listiće jabuke te miješajte dok karamela ne postane zlatna. Zatim maknite s vatre.
- Pitu slažite u okrugli kalup, kao za krafne, ali malo dublji (ako želite precizan okrugli oblik).
- Na dno posložite ostatak cijelih zrna kuhanog slanutka, na njega smjestite smjesu slanutka i mrkve, blitvu, karamelizirane jabuke i na vrh piletinu.
- Prema želji, sve možete ukrasiti nitima čilija.
Izvor Zdrava Krava