Recepti 13. listopada 2014.

Slatko-slana pita od jabuka

Slatko-slana pita od jabuka
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte sasvim drugačiju pitu od jabuka, u varijanti sa slanutkom i piletinom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 775

Potrebno vam je

  • 2 šalica slanutak, suhi
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 5 list blitva
  • 1 mala žlica ulje sezamovo
  • 1 filet pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 mala žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 1 kom jabuka (cijela)
  • 1 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 2 žlica voda

Priprema

  1. Jednu šalicu kuhanog slanutka pomiješajte s naribanom mrkvom i izmiksajte u kremu.
  2. Blitvu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite te pomiješajte s jednom žličicom sezamova ulja.
  3. Piletinu nasjeckajte na kockice te popecite na ulju sa sjemenkama sezama koje ćete dodati na kraju pečenja kako ne bi zagorjele.
  4. Jabuku narežite na listiće, ali ne previše tanko kako ne bi puknuli.
  5. Šećer pomiješajte s vodom i zagrijavajte na vatri, dodajte listiće jabuke te miješajte dok karamela ne postane zlatna. Zatim maknite s vatre.
  6. Pitu slažite u okrugli kalup, kao za krafne, ali malo dublji (ako želite precizan okrugli oblik).
  7. Na dno posložite ostatak cijelih zrna kuhanog slanutka, na njega smjestite smjesu slanutka i mrkve, blitvu, karamelizirane jabuke i na vrh piletinu.
  8. Prema želji, sve možete ukrasiti nitima čilija.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.