Recepti 13. listopada 2014.

Slavonska juha

slavonska juha
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogata juha s dimljenim mesom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 431

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 100 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 150 g kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)
  • 100 g šunka dimljena ,soljena sušena
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 3 režanj češnjak
  • 200 g krumpir, zreli
  • 1 kom brokula (vrhovi s cvijetom)
  • sol
  • papar
  • 2 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju propržite sitno nasjeckan luk i na kolutiće nasjeckan korijen mrkve i peršina.
  2. Kada luk zastakli dodajte na kockice nasjeckanu pancetu, domaću kobasicu i šunku i pržite dok panceta ne pusti masnoću.
  3. Dodajte na kockice nasjeckan krumpir i još malo propržite.
  4. Dolijte vode, dodajte na 2 - 3 dijela rasječenu brokulu, sol, začinsko bilje po ukusu i kuhajte dok sve ne omekša. Vodite računa da juha ne bude previše rijetka.

Bogata juha s dimljenim mesom

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.