gastro postao
Bogata juha s dimljenim mesom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 431
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 100 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 150 g kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)
- 100 g šunka dimljena ,soljena sušena
- 2 kom mrkva, crvena
- 3 režanj češnjak
- 200 g krumpir, zreli
- 1 kom brokula (vrhovi s cvijetom)
- sol
- papar
- 2 žlica ulje suncokretovo
Priprema
- Na zagrijanom ulju propržite sitno nasjeckan luk i na kolutiće nasjeckan korijen mrkve i peršina.
- Kada luk zastakli dodajte na kockice nasjeckanu pancetu, domaću kobasicu i šunku i pržite dok panceta ne pusti masnoću.
- Dodajte na kockice nasjeckan krumpir i još malo propržite.
- Dolijte vode, dodajte na 2 - 3 dijela rasječenu brokulu, sol, začinsko bilje po ukusu i kuhajte dok sve ne omekša. Vodite računa da juha ne bude previše rijetka.
Bogata juha s dimljenim mesom