gastro postao
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 19
Korica
- 1 šalica čokoladni keksi
- 2 žlica maslac, slani
- sol
Puding
- 3 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 0.25 šalica gustin
- 0.75 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 5 kom jaje kokošje
- 3 žlica maslac, slani
- 2 žličica tamni rum
- 1 žličica sol
Umak
- 0.75 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 2 žlica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 0.50 kom vanilija, štapić
- 0.50 šalica šećer, kristal
- 2 žlica kukuruzni sirup
- 4 žlica maslac, slani
- sol
- vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Priprema
- Izmrvite i izmiješajte kekse, maslac i sol u zdjeli. Odvojite dvije žlice za ukras. Utisnite u čaše po malo smjese. Istucite pola šalice mlijeka i gustin u zdjeli pa ostavite. Zagrijte preostalo mlijeko i maknite s vatre.
- Za karamel otopite smeđi šećer. U drugoj zdjeli istucite žumanjke. Postupno dodajte vruće mlijeko, smjesu s gustinom pa karamel. Vratite smjesu na vatru i miješajte oko 3-4 min dok se smjesa ne zgusne. Maknite s vatre pa umiješajte maslac, rum i sol. Ulijte u posude na koricu od keksa i stavite hladiti.
- Za umak u vrhnje dodajte zrnca vanilije. U posudi iznad vatre kuhajte šećer, kukuruzni sirup i dvije žlice vode. Maknite s vatre i dodajte smjesu s vrhnjem bez zrnaca vanilije. Miješajte iznad vatre oko dvije minute, maknite s vatre pa umiješajte maslac i sol.