Recepti 03. listopada 2014.

Slovačko božićno varivo od kiselog kupusa

gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto tradicionalne sarme, za Božić možete napraviti malo drugačije jelo od kiselog kupusa

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 595

Potrebno vam je

  • 1500 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • 2 kom kobasice svinjske, suhe
  • 500 g šunka dimljena ,soljena sušena
  • 50 g gljive, sušene
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 dl ulje suncokretovo
  • 150 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 režanj češnjak
  • 1 mala žlica sol
  • 2 mala žlica slatka paprika
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Meso i kobasice stavite u lonac s ribanim kupusom i 2,5 litre vode. Kad prokuha, posolite i smanjite vatru te kuhajte 1,5 sat.
  2. Dodajte gljive koje ste prije 20 min potopili u vodi i kuhajte 30 min. Propirjajte nasjeckani luk na tavi. Dodajte brašno i miješajte pa umiješajte papriku. Dolijte 3 dl vode stalno miješajući.
  3. Kad se zaprška ujednači, sklonite s vatre i dodajte je u varivo. Kuhajte još 15 min. potkraj dodajte oljušteni češnjak i papar.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.