gastro postao
Umjesto tradicionalne sarme, za Božić možete napraviti malo drugačije jelo od kiselog kupusa
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 595
Potrebno vam je
- 1500 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
- 2 kom kobasice svinjske, suhe
- 500 g šunka dimljena ,soljena sušena
- 50 g gljive, sušene
- 1 kom luk ,crveni
- 1 dl ulje suncokretovo
- 150 g pšenično brašno, bijelo
- 2 režanj češnjak
- 1 mala žlica sol
- 2 mala žlica slatka paprika
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Meso i kobasice stavite u lonac s ribanim kupusom i 2,5 litre vode. Kad prokuha, posolite i smanjite vatru te kuhajte 1,5 sat.
- Dodajte gljive koje ste prije 20 min potopili u vodi i kuhajte 30 min. Propirjajte nasjeckani luk na tavi. Dodajte brašno i miješajte pa umiješajte papriku. Dolijte 3 dl vode stalno miješajući.
- Kad se zaprška ujednači, sklonite s vatre i dodajte je u varivo. Kuhajte još 15 min. potkraj dodajte oljušteni češnjak i papar.
Izvor Skuhatćute