gastro postao
Budite originalni i uživajte u ovoj jesenskoj poslastici sa čičokama, sirom i kestenima.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 290
Potrebno vam je
- 450 g čičoka
- 3 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 240 g vrhnje kiselo (12% masti)
- 2 žlica sok od limuna (prirod. svježi)
- 1 šalica gouda punomasni
- 1 žlica majčina dušica
- 1 mala žlica sol
- 0.25 mala žlica papar
- 250 g krumpir, mladi
- 150 g ljutika
- 150 g kesten
- 4 kriška kruh pšenični, bijeli
Priprema
- U dubokoj tavi pomiješajte čičoke s mlijekom. Neka zavrije pa smanjite vatru i kuhajte desetak minuta. Ocijedite i sačuvajte tri četvrtine šalice mlijeka.
- Ugrijte pećnicu na 220°c. Pomiješajte kiselo vrhnje, sačuvano mlijeko, limunov sok, četvrtinu šalice gaude, majčinu dušicu, sol i papar. Dodajte čičoke, krumpire, kestene i ljutiku.
- Sve lagano promiješajte i stavite u vatrostalnu foliju. Pecite 60 minuta prekriveno folijom.
- Maknite foliju pa pospite izmrvljenim tostiranim kruhom bez kore i ostatkom sira. Pecite još od osam do deset minuta.
Izvor Skuhatćute