Recepti 03. listopada 2014.

Složenac od čičoke i sira

gastro postao gastro.24sata.hr
Budite originalni i uživajte u ovoj jesenskoj poslastici sa čičokama, sirom i kestenima.

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 290

Potrebno vam je

  • 450 g čičoka
  • 3 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 240 g vrhnje kiselo (12% masti)
  • 2 žlica sok od limuna (prirod. svježi)
  • 1 šalica gouda punomasni
  • 1 žlica majčina dušica
  • 1 mala žlica sol
  • 0.25 mala žlica papar
  • 250 g krumpir, mladi
  • 150 g ljutika
  • 150 g kesten
  • 4 kriška kruh pšenični, bijeli

Priprema

  1. U dubokoj tavi pomiješajte čičoke s mlijekom. Neka zavrije pa smanjite vatru i kuhajte desetak minuta. Ocijedite i sačuvajte tri četvrtine šalice mlijeka.
  2. Ugrijte pećnicu na 220°c. Pomiješajte kiselo vrhnje, sačuvano mlijeko, limunov sok, četvrtinu šalice gaude, majčinu dušicu, sol i papar. Dodajte čičoke, krumpire, kestene i ljutiku.
  3. Sve lagano promiješajte i stavite u vatrostalnu foliju. Pecite 60 minuta prekriveno folijom.
  4. Maknite foliju pa pospite izmrvljenim tostiranim kruhom bez kore i ostatkom sira. Pecite još od osam do deset minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.