gastro postao
Bogati složenac s mesom i povrćem neće vas ostaviti ravnodušnima
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1072
Potrebno vam je
- 400 g krumpir, zreli
- 200 g mrkva, crvena
- 200 g pastrnjak
- 1.50 žlica ulje suncokretovo
- 450 g kobasica (prosjek )
- 1 kom luk ,crveni
- 2 mala žlica crvena paprika
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 450 ml pileći temeljac
- 1 žlica worchester umak
- 3 mala žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 400 g grah,crveni
- 20 g maslac, slani
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 200°C. Krumpir, komade mrkve i pasternjaka kuhajte u loncu kipuće vode tri-četiri minute. Ocijedite pa stavite sa strane.
- Zagrijte ulje u tavi. Dodajte pureće kobasice i pržite na umjerenoj vatri deset minuta. Okrećite ih da ravnomjerno potamne. Izvadite kobasice i ostavite sa strane.
- Dodajte luk u tavu i pirjajte oko pet minuta. Umiješajte papriku i brašno pa zatim umiješajte temeljac. Pustite da zavrije i kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Umiješajte umak, dvije žličice gorušice i šećer. Začinite. Dodajte kuhani grah. Narežite kobasice na debele ploške i umiješajte u umak.
- Smjesu stavite u posudu za pečenje, poslažite narezano korjenasto povrće i krumpir na vrh, umiješajte preostalu gorušicu i maslacem premažite povrće. Pecite 30 minuta.
Izvor Skuhatćute