Recepti 03. listopada 2014.

Složenac od pureće kobasice i graha

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogati složenac s mesom i povrćem neće vas ostaviti ravnodušnima

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1072

Potrebno vam je

  • 400 g krumpir, zreli
  • 200 g mrkva, crvena
  • 200 g pastrnjak
  • 1.50 žlica ulje suncokretovo
  • 450 g kobasica (prosjek )
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 mala žlica crvena paprika
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 450 ml pileći temeljac
  • 1 žlica worchester umak
  • 3 mala žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 400 g grah,crveni
  • 20 g maslac, slani
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200°C. Krumpir, komade mrkve i pasternjaka kuhajte u loncu kipuće vode tri-četiri minute. Ocijedite pa stavite sa strane.
  2. Zagrijte ulje u tavi. Dodajte pureće kobasice i pržite na umjerenoj vatri deset minuta. Okrećite ih da ravnomjerno potamne. Izvadite kobasice i ostavite sa strane.
  3. Dodajte luk u tavu i pirjajte oko pet minuta. Umiješajte papriku i brašno pa zatim umiješajte temeljac. Pustite da zavrije i kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Umiješajte umak, dvije žličice gorušice i šećer. Začinite. Dodajte kuhani grah. Narežite kobasice na debele ploške i umiješajte u umak.
  4. Smjesu stavite u posudu za pečenje, poslažite narezano korjenasto povrće i krumpir na vrh, umiješajte preostalu gorušicu i maslacem premažite povrće. Pecite 30 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.