gastro postao
                                            
                                        
                                    Bogati složenac s mesom i povrćem neće vas ostaviti ravnodušnima
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1072
Potrebno vam je
- 400 g krumpir, zreli
 - 200 g mrkva, crvena
 - 200 g pastrnjak
 - 1.50 žlica ulje suncokretovo
 - 450 g kobasica (prosjek )
 - 1 kom luk ,crveni
 - 2 mala žlica crvena paprika
 - 2 žlica pšenično brašno, bijelo
 - 450 ml pileći temeljac
 - 1 žlica worchester umak
 - 3 mala žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
 - 400 g grah,crveni
 - 20 g maslac, slani
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 200°C. Krumpir, komade mrkve i pasternjaka kuhajte u loncu kipuće vode tri-četiri minute. Ocijedite pa stavite sa strane.
 - Zagrijte ulje u tavi. Dodajte pureće kobasice i pržite na umjerenoj vatri deset minuta. Okrećite ih da ravnomjerno potamne. Izvadite kobasice i ostavite sa strane.
 - Dodajte luk u tavu i pirjajte oko pet minuta. Umiješajte papriku i brašno pa zatim umiješajte temeljac. Pustite da zavrije i kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Umiješajte umak, dvije žličice gorušice i šećer. Začinite. Dodajte kuhani grah. Narežite kobasice na debele ploške i umiješajte u umak.
 - Smjesu stavite u posudu za pečenje, poslažite narezano korjenasto povrće i krumpir na vrh, umiješajte preostalu gorušicu i maslacem premažite povrće. Pecite 30 minuta.
 
Izvor Skuhatćute