gastro postao
                                            
                                        
                                    Od ostataka uskrsne gozbe priredite slasno novo jelo
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1183
Ostalo
- 1.50 šalica šunka, mršava
 - 240 g tjestenina s jajima
 - 2 šalica parmezan
 - 1 žlica senf
 - 300 g špinat
 - 0.50 mala žlica tabasco
 
Bešamel
- 4 žlica maslac, slani
 - 4 žlica pšenično brašno, bijelo
 - 4 šalica mlijeko kravlje, punomasno
 - 2 mala žlica sol
 
Priprema
- Napravite umak. Na otopljeni maslac u tavi dodajte brašno pa miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
 - Zalijte mlijekom i začinite pa miješajte dok se ne zgusne. Dodajte šunku, sir, senf, špinat i tabasco. Prelijte preko skuhane tjestenine pa prebacite smjesu u vatrostalnu posudu, poklopite i pecite na 170°C oko 20 minuta.
 - Otklopite i pecite još desetak minuta.
 
Izvor Skuhatćute