gastro postao
Od ostataka uskrsne gozbe priredite slasno novo jelo
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1183
Ostalo
- 1.50 šalica šunka, mršava
- 240 g tjestenina s jajima
- 2 šalica parmezan
- 1 žlica senf
- 300 g špinat
- 0.50 mala žlica tabasco
Bešamel
- 4 žlica maslac, slani
- 4 žlica pšenično brašno, bijelo
- 4 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 2 mala žlica sol
Priprema
- Napravite umak. Na otopljeni maslac u tavi dodajte brašno pa miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Zalijte mlijekom i začinite pa miješajte dok se ne zgusne. Dodajte šunku, sir, senf, špinat i tabasco. Prelijte preko skuhane tjestenine pa prebacite smjesu u vatrostalnu posudu, poklopite i pecite na 170°C oko 20 minuta.
- Otklopite i pecite još desetak minuta.
Izvor Skuhatćute