Recepti 03. listopada 2014.

Složenac sa šunkom i tjesteninom

gastro postao gastro.24sata.hr
Od ostataka uskrsne gozbe priredite slasno novo jelo

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1183

Ostalo

  • 1.50 šalica šunka, mršava
  • 240 g tjestenina s jajima
  • 2 šalica parmezan
  • 1 žlica senf
  • 300 g špinat
  • 0.50 mala žlica tabasco

Bešamel

  • 4 žlica maslac, slani
  • 4 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 4 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 mala žlica sol

Priprema

  1. Napravite umak. Na otopljeni maslac u tavi dodajte brašno pa miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  2. Zalijte mlijekom i začinite pa miješajte dok se ne zgusne. Dodajte šunku, sir, senf, špinat i tabasco. Prelijte preko skuhane tjestenine pa prebacite smjesu u vatrostalnu posudu, poklopite i pecite na 170°C oko 20 minuta.
  3. Otklopite i pecite još desetak minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.