Recepti 01. kolovoza 2016.

Drugačiji fast food: Smotuljci od piletine s umakom baba ghanoush

piletina i baba ghanoush
Baba ganoush možeš poslužiti uz meso i ribu ili ga koristiti kao dip ili namaz foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedinstveno brzinsko jelo koje morate isprobati

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 506

Piletina

  • 1 žlica vinski ocat
  • 3 mala žlica menta, osušena
  • 0.75 mala žlica paprika u prahu
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 600 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 šalica rajčice, cherry
  • 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 2 režanj češnjak
  • sol
  • 4 kom pecivo, bijelo
  • papar

Umak

  • 1 kom patlidžan
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 režanj češnjak

Priprema

  1. Za umak popržite patlidžan na malo ulja pa dodajte češanj češnjaka, posolite i popaprite. Ispasirajte smjesu i ostavite sa strane.
  2. Pomiješajte ocat, mentu, papriku u prahu, češanj češnjaka i sol. Polako dodajte tri žlice maslinova ulja pa ubacite piletinu i marinirajte je 15 minuta.
  3. Pomiješajte rajčice, krastavac i ostatak češnjaka. Polijte uljem te začinite solju i paprom.
  4. Ugrijte grill-tavu i prepržite piletinu pa je narežite na trake. Pomiješajte je s povrćem.
  5. Premažite peciva - lepinje uljem te začinite solju i paprom. Prepržite ih na tavi dok mjestimice ne posmeđe. Premažite lepinje umakom od patlidžana. Preko stavite piletinu pa prema želji dodajte listove salate.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.