gastro postao
Jedinstveno brzinsko jelo koje morate isprobati
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 506
Piletina
- 1 žlica vinski ocat
- 3 mala žlica menta, osušena
- 0.75 mala žlica paprika u prahu
- 4 žlica ulje maslinovo
- 600 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 šalica rajčice, cherry
- 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 2 režanj češnjak
- sol
- 4 kom pecivo, bijelo
- papar
Umak
- 1 kom patlidžan
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 režanj češnjak
Priprema
- Za umak popržite patlidžan na malo ulja pa dodajte češanj češnjaka, posolite i popaprite. Ispasirajte smjesu i ostavite sa strane.
- Pomiješajte ocat, mentu, papriku u prahu, češanj češnjaka i sol. Polako dodajte tri žlice maslinova ulja pa ubacite piletinu i marinirajte je 15 minuta.
- Pomiješajte rajčice, krastavac i ostatak češnjaka. Polijte uljem te začinite solju i paprom.
- Ugrijte grill-tavu i prepržite piletinu pa je narežite na trake. Pomiješajte je s povrćem.
- Premažite peciva - lepinje uljem te začinite solju i paprom. Prepržite ih na tavi dok mjestimice ne posmeđe. Premažite lepinje umakom od patlidžana. Preko stavite piletinu pa prema želji dodajte listove salate.
Izvor Skuhatćute