gastro postao
Kremasta pita s korom od Oreo keksa i kremom od kikirikija
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 582
Kora
- 1.33 šalica oreo keksi
- 6 žlica maslac, neslani
Krema
- 180 g krem sir
- 0.50 šalica šećer, u prahu
- 1 mala žlica sol
- 1.25 šalica namaz od kikirikija
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 4 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Ukras
- 2 žlica kikiriki
- 2 šalica orah, sirovi
- 2 šalica lješnjak, sirovi
- 60 g čokolada
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 180°C. Za koru usitnite kekse pa dodajte otopljeni maslac i sve dobro pomiješajte. Utisnite smjesu u kalup za tortu. Ostavite u hladnjaku 15 minuta. Pecite desetak minuta. Ohladite.
- Električnim mikserom istucite sir, šećer i sol. Nakon toga dodajte namaz od kikirikija i vaniliju. Promiješajte i umiješajte tučeno vrhnje.
- Premažite kremom koru i ostavite u zamrzivaču četiri sata. Preko torte pospite orahe, lješnjake i kikiriki. Otopite čokoladu i prelijte preko torte.
Izvor Skuhatćute