gastro postao
Osvježavajući, lagani desert porijeklom je iz Sicilije, a popularnost je stekao diljem svijeta.
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 69
Potrebno vam je
- 2 šalice dinje (mesnati dio)
- Pola šalice soka od jabuke
- 30 ml soka od limete
- Pola šalice borovnice
- Pola šalice maline
- menta
Priprema
- U blenderu ili štapnim mikserom usitniti dinju sa sokom od jabuke i limete do pirea. Dobivenu smjesu uliti u staklenu ili metalnu posudu dimenzija 20 x 30 cm.
- Posudu smjestiti na ravnu podlogu u zamrzivaču, miješajući sadržaj otprilike svakih 30 min vilicom. Pri tome je potrebno zamrznuti sadržaj s ruba posude pomiješati sa onim u sredini posude. Postupak se ponavlja dok cjelokupan sadržaj postane jednako čvrst ali ne zamrznut, oko 3-4 sata.
- Ukloniti posudu iz zamrzivača te metalnom spatulom ili velikom žlicom razbiti sadržaj na sitne komadiće, prebaciti u zračno nepropusnu plastičnu posudu i staviti u zamrzivač na minimalno još jedan sat.
- Izvaditi iz zamrzivača 20 min prije serviranja da sadržaj omekša. Pomoću veće žlice ili žlice za sladoled servirati u zdjelice, posuti borovnicama i malinama te ukrasiti listićima mente.