Recepti 07. kolovoza 2016.

Ohladite dan: Smrznuti desert od dinje

Smrznuti desert od dinje
gastro postao gastro.24sata.hr
Osvježavajući, lagani desert porijeklom je iz Sicilije, a popularnost je stekao diljem svijeta.

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 69

Potrebno vam je

  • 2 šalice dinje (mesnati dio)
  • Pola šalice soka od jabuke 
  • 30 ml soka od limete
  • Pola šalice borovnice
  • Pola šalice maline
  • menta

Priprema

  1. U blenderu ili štapnim mikserom usitniti dinju sa sokom od jabuke i limete do pirea. Dobivenu smjesu uliti u staklenu ili metalnu posudu dimenzija 20 x 30 cm.
  2. Posudu smjestiti na ravnu podlogu u zamrzivaču, miješajući sadržaj otprilike svakih 30 min vilicom. Pri tome je potrebno zamrznuti sadržaj s ruba posude pomiješati sa onim u sredini posude. Postupak se ponavlja dok cjelokupan sadržaj postane jednako čvrst ali ne zamrznut, oko 3-4 sata.
  3. Ukloniti posudu iz zamrzivača te metalnom spatulom ili velikom žlicom razbiti sadržaj na sitne komadiće, prebaciti u zračno nepropusnu plastičnu posudu i staviti u zamrzivač na minimalno još jedan sat.
  4. Izvaditi iz zamrzivača 20 min prije serviranja da sadržaj omekša. Pomoću veće žlice ili žlice za sladoled servirati u zdjelice, posuti borovnicama i malinama te ukrasiti listićima mente.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.