gastro postao
Kremasta, mekana i sočna blagdanska rolada
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 631
Biskvit
- 4 žlica nescafé espresso
- 1 žlica vinski ocat, bijeli
- 2 žlica gustin
- 6 kom bjelanjak kokošji
- 1 žlica ekstrakt vanilije
- 1.50 šalica šećer, kristal
- sol
- 0.50 šalica badem, oljušteni suhi
Krema
- 285 g čokolada
- 6 kom jaje kokošje
- sol
- 1 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 3 žlica šećer, kristal
Glazura
- 1.50 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 1 žlica šećer, kristal
- 1 žlica ekstrakt vanilije
- 1 žlica kakao u prahu, nezašećereni
Priprema
- Izmiješajte espresso (4 žlice sa žlicom vruće vode), ocat, vaniliju i gustin. Istucite bjelanjke i sol, dodajte šećer pa espressosmjesu. Sve istucite. Izmiksajte. Stavite smjesu u posudu za pečenje i pospite bademima. Pecite deset minuta na 175°C pa još 30-35 minuta na 148°C. Hladite deset minuta.
- Za kremu otopite gorko - slatku čokoladu. Istucite vrhnje. Istucite bjelanjke i sol pa dodajte pola šalice šećera. Dodajte ostatak šećera. Izmiješajte čokoladu i bjelanjke te dodajte vrhnje. Premažite kolač pa ga zarolajte. Izmiksajte sastojke za glazuru. premažite panj i pospite ga kakaom.
Izvor Skuhatćute