Recepti 03. listopada 2014.

Snježni božićni panj

gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasta, mekana i sočna blagdanska rolada

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 631

Biskvit

  • 4 žlica nescafé espresso
  • 1 žlica vinski ocat, bijeli
  • 2 žlica gustin
  • 6 kom bjelanjak kokošji
  • 1 žlica ekstrakt vanilije
  • 1.50 šalica šećer, kristal
  • sol
  • 0.50 šalica badem, oljušteni suhi

Krema

  • 285 g čokolada
  • 6 kom jaje kokošje
  • sol
  • 1 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 3 žlica šećer, kristal

Glazura

  • 1.50 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 1 žlica šećer, kristal
  • 1 žlica ekstrakt vanilije
  • 1 žlica kakao u prahu, nezašećereni

Priprema

  1. Izmiješajte espresso (4 žlice sa žlicom vruće vode), ocat, vaniliju i gustin. Istucite bjelanjke i sol, dodajte šećer pa espressosmjesu. Sve istucite. Izmiksajte. Stavite smjesu u posudu za pečenje i pospite bademima. Pecite deset minuta na 175°C pa još 30-35 minuta na 148°C. Hladite deset minuta.
  2. Za kremu otopite gorko - slatku čokoladu. Istucite vrhnje. Istucite bjelanjke i sol pa dodajte pola šalice šećera. Dodajte ostatak šećera. Izmiješajte čokoladu i bjelanjke te dodajte vrhnje. Premažite kolač pa ga zarolajte. Izmiksajte sastojke za glazuru. premažite panj i pospite ga kakaom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.