Ovaj jednostavan kolač od jabuka i rogača odlično pristaje uz šalicu tvog omiljenog čaja ili kave, a mi imamo odličan, provjeren recept
Ovaj divan i jednostavan kolač od jabuka i rogača jako je sočan zbog naribanih jabuka, ablagi okus ruma i tamne čokolade čine ga pravom poslasticom. U receptu nisam navela količinu tamne čokolade za glazuru - to sam ostavila tebi na izbor. No u svakom slučaju, u rastopljenu čokoladu dodaj malo ruma kako bi se svi okusi povezali!
Naribaj jabuke. Koristila sam pola kile jabuka, a kada sam ih naribala i odbacila središnji dio voćke ostačp mi je 430 grama jabuka.
U jabuke dodaj jedno jaje i vanilin šećer pa sve dobro promiješaj.
Smjesa se u ovom trenutku neće činiti vlažnom, ali dodaj brašna, jedno po jedno, i umiješaj ih: laneno i bučino brašno, rogač i krumpirov škrob. Pokušaj ih ujednačeno umiješati u naribane jabuke koristeći se silikonskom špatulom ili, ako je potrebno, rukama.
Sada možeš dodati veliku žlicu gheeja (ili rastopljenog maslaca ili kokosovog ulja), rum, prašak za pecivo i cimet.
Prebaci tijesto u prethodno dobro namašćenu vatrostalnu posudu i peci na 180 stupnjeva 25-30 minuta.
Kada se kolač ohladi, rastopi čokoladu s malo maslaca ili kokosovog ulja i dodaj ruma po želji. Prelij kolač čokoladom i pusti da se glazura stisne prije posluživanja.