Recepti Doručak 28. lipnja 2024.

Sočan kolač od maslaca od kikirikija i zobenih pahuljica

Doručak
10 MIN
45 MIN
8
SREDNJE
Sočan kolač od zobene kaše i maslaca od kikirikija
Kolač od zobene kaše i maslaca od kikirikija
foto: Instagram @healthyfitnessmeals
Ovaj proteinski desert od zobenih pahuljica i maslaca od kikirikija ima okus kao čokoladni kolač, a puno je zdraviji. Ne sadrži gluten i pogodan je za

Jutro je i maštaš o ukusnom doručku. Umjesto klasičnih pahuljica ili dosadne kaše, zašto ne probaš nešto novo i uzbudljivo? Ovaj sočni kolač od zobenih pahuljica, maslaca od kikirikija i čokoladnog pudinga pravi je gurmanski doživljaj.

Zdravo i zasitno

Kombinacija zobi, grčkog jogurta i instant čokoladnog pudinga stvara nevjerojatno mekanu i ukusnu teksturu koja će te oduševiti. Dodaj tome maslac od kikirikija i dobio si savršen doručak ili desert koji je bogat proteinima i vlaknima, a uz to je i zdrav. I jednostavan za pripremu.

 | Author: Thinkstock Zobene pahuljice foto: Thinkstock

U samo nekoliko koraka možeš uživati u toplom, čokoladnom desertu koje će te držati sitim satima. A najbolje od svega? Potpuno je bez glutena i pogodan za vegetarijance. Ovaj desert možeš poslužiti i hladan, kao snack tijekom dana ili kao poslasticu nakon treninga. Njegova visoka nutritivna vrijednost osigurava ti potrebnu energiju i proteine za oporavak.

Ne gasi ekran dok kuham

Sočan kolač od zobene kaše i maslaca od kikirikija
10 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Mlijeko 2,50 žličica
  • Grčki jogurt 0,66 šalica
  • Kikiriki maslac 0,66 šalica
  • Jaje 2 kom
  • Prašak za puding - čokolada 1 kom
  • Javorov sirup 2 žlica
  • Ekstrakt vanilije 2 žličica
  • Prašak za pecivo 1 žličica
  • Sol 0,50 žličica
  • Soda bikarbona 0,25 žličica
  • Zobene pahuljice 3,50 šalica
  • Tamna čokolada 0,25 šalica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 190°C. Lagano premaži posudu za pečenje (28x18 cm) uljem.

    U velikoj zdjeli umuti punomasno mlijeko, punomasni jogurt, 1/3 šalice maslaca od kikirikija, jaja, puding, javorov sirup, ekstrakt vanilije, prašak za pecivo, sol i sodu bikarbonu dok ne dobiješ glatku smjesu.


  2. Umiješaj zob i komadiće tamne čokolade dok se ravnomjerno ne oblože. Smjesu prenesi u pripremljenu posudu za pečenje.

    Ostatak maslaca od kikirikija zagrij u mikrovalnoj na visokoj temperaturi dok ne postane tekuć, oko 1 minute. Ravnomjerno prelij preko smjese od zobi.


  3. Peci dok se sredina ne stvrdne i čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, 35-45 minuta. Premjesti na rešetku i pusti da se hladi 10 minuta prije rezanja i posluživanja.


Isprobaj i ove zdrave deserte, koje možeš poslužiti i za doručak...

Možda vas zanima... Ukusno i zdravo: Dva recepta za deserte u kojima se uživa bez grižnje savjesti Recepti kolač, zobene pahuljice Možda vas zanima... Zapečene zobene pahuljice sa šumskim voćem Recepti palačinke, banana Možda vas zanima... Brzinske palačinke od zobenih pahuljica i banane Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.