Ovaj proteinski desert od zobenih pahuljica i maslaca od kikirikija ima okus kao čokoladni kolač, a puno je zdraviji. Ne sadrži gluten i pogodan je za
Jutro je i maštaš o ukusnom doručku. Umjesto klasičnih pahuljica ili dosadne kaše, zašto ne probaš nešto novo i uzbudljivo? Ovaj sočni kolač odzobenih pahuljica, maslaca od kikirikija i čokoladnog pudinga pravi je gurmanski doživljaj.
Zdravo i zasitno
Kombinacija zobi, grčkog jogurta i instant čokoladnog pudinga stvara nevjerojatno mekanu i ukusnu teksturu koja će te oduševiti. Dodaj tome maslac od kikirikija i dobio si savršen doručak ili desert koji je bogat proteinima i vlaknima, a uz to je i zdrav. I jednostavan za pripremu.
Zobene pahuljice
foto: Thinkstock
U samo nekoliko koraka možeš uživati u toplom, čokoladnom desertu koje će te držati sitim satima. A najbolje od svega? Potpuno je bez glutena i pogodan za vegetarijance. Ovaj desert možeš poslužiti i hladan, kao snack tijekom dana ili kao poslasticu nakon treninga. Njegova visoka nutritivna vrijednost osigurava ti potrebnu energiju i proteine za oporavak.
Ne gasi ekran dok kuham
Sočan kolač od zobene kaše i maslaca od kikirikija
10 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
Mlijeko
2,50
žličica
Grčki jogurt
0,66
šalica
Kikiriki maslac
0,66
šalica
Jaje
2
kom
Prašak za puding - čokolada
1
kom
Javorov sirup
2
žlica
Ekstrakt vanilije
2
žličica
Prašak za pecivo
1
žličica
Sol
0,50
žličica
Soda bikarbona
0,25
žličica
Zobene pahuljice
3,50
šalica
Tamna čokolada
0,25
šalica
Postupak
Zagrij pećnicu na 190°C. Lagano premaži posudu za pečenje (28x18 cm) uljem.
U velikoj zdjeli umuti punomasno mlijeko, punomasni jogurt, 1/3 šalice maslaca od kikirikija, jaja, puding, javorov sirup, ekstrakt vanilije, prašak za pecivo, sol i sodu bikarbonu dok ne dobiješ glatku smjesu.
Umiješaj zob i komadiće tamne čokolade dok se ravnomjerno ne oblože. Smjesu prenesi u pripremljenu posudu za pečenje.
Ostatak maslaca od kikirikija zagrij u mikrovalnoj na visokoj temperaturi dok ne postane tekuć, oko 1 minute. Ravnomjerno prelij preko smjese od zobi.
Peci dok se sredina ne stvrdne i čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, 35-45 minuta. Premjesti na rešetku i pusti da se hladi 10 minuta prije rezanja i posluživanja.
Isprobaj i ove zdrave deserte, koje možeš poslužiti i za doručak...