gastro postao
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 3
Potrebno vam je
- 450 g govedina, krta, mljevena
- 0.50 šalica krušne mrvice
- 1 kom jaje kokošje
- češnjak u prahu
- worchester umak
- 2 žlica rajčica ( ketchup)
- 0.25 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 šalica ananas
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 175°c. u zdjeli izmiješajte govedinu, krušne mrvice, jaje, češnjak i worchester. Dobro izmiješajte i stavite smjesu u kalup za štrucu. Pecite pola sata.
- U međuvremenu u posudi izmiješajte kečap, šećer i zgnječeni ananas. Kuhajte na srednjoj vatri dok većina tekućine ne ispari. Polijte glazurom mesnu štrucu i pecite je još pola sata. Izvadite je i ostavite da se hladi pet-sedam minuta prije nego što je narežete.
- U međuvremenu u posudi izmiješajte kečap, šećer i ananas. Kuhajte na srednjoj vatri dok većina tekućine ne ispari. Polijte glazurom mesnu štrucu i pecite je još pola sata. Izvadite je i ostavite da se hladi pet-sedam minuta prije nego što je narežete.