Recepti 04. listopada 2014.

Sočna mesna štruca

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 3

Potrebno vam je

  • 450 g govedina, krta, mljevena
  • 0.50 šalica krušne mrvice
  • 1 kom jaje kokošje
  • češnjak u prahu
  • worchester umak
  • 2 žlica rajčica ( ketchup)
  • 0.25 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 šalica ananas

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 175°c. u zdjeli izmiješajte govedinu, krušne mrvice, jaje, češnjak i worchester. Dobro izmiješajte i stavite smjesu u kalup za štrucu. Pecite pola sata.
  2. U međuvremenu u posudi izmiješajte kečap, šećer i zgnječeni ananas. Kuhajte na srednjoj vatri dok većina tekućine ne ispari. Polijte glazurom mesnu štrucu i pecite je još pola sata. Izvadite je i ostavite da se hladi pet-sedam minuta prije nego što je narežete.
  3. U međuvremenu u posudi izmiješajte kečap, šećer i ananas. Kuhajte na srednjoj vatri dok većina tekućine ne ispari. Polijte glazurom mesnu štrucu i pecite je još pola sata. Izvadite je i ostavite da se hladi pet-sedam minuta prije nego što je narežete.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.