Ovaj recept prikladan je za bogate nedjeljne ručkove i u situacijama kada želite nekog impresionirati.
Za pripremu ovog jela trebat će vam sat vremena, što uključuje i mariniranje i pečenje. Budući da ćete imati podosta slobodnog hoda, u međuvremeno možete napraviti i prilog i salatu. Predlažemo vam da ova sočna prsa poslužite uz pekarski krumpir ili kuhano povrće.
Sastojci:
- 6 komada pilećih prsa bez kostiju
- 1 žlica brašna
- 300 ml narančinog soka
- 1 žlica soja umaka
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice nasjeckane svježe kadulje
- Komadić đumbira (1 cm)
- Sol, papar
Priprema:
- Pomiješajte narančin sok, soja sos, zgnječeni češnjak, kadulju i sitno nasjeckanu đumbir. Prelijte piletinu i stavite u hladnjak na pola sata.
- Pileća prsa izvadite iz marinade i sačuvajte ju. Poslažite prsa u lim s kožom prema gore i pecite u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva otprilike 20 minuta.
- Izvadite prsa, prelijte ih marinadom i pecite još 7,8 minuta, dok se meso u potpunosti ne ispeče.
- U limu sačuvajte dvije žlice marinade, a ostatak prelijte u vrč. U lim dodajte žlicu brašna i miješajte dok ne nastane glatka smjesa.
- Stavite lim na štednjak i zagrijavajte minutu, stalno miješajući. Postepeno dolijevajte sačuvanu marinadu. Kad zavrije kuhajte još dvije minute i začinite po potrebi.
- Procijedite umak i dio prelijte preko piletine. Ostatak poslužite zasebno.
Dobar tek!