Recepti 27. srpnja 2019.

Sočna pileća prsa u umaku od naranče

foto: Thinkstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj recept prikladan je za bogate nedjeljne ručkove i u situacijama kada želite nekog impresionirati.

Za pripremu ovog jela trebat će vam sat vremena, što uključuje i mariniranje i pečenje. Budući da ćete imati podosta slobodnog hoda, u međuvremeno možete napraviti i prilog i salatu. Predlažemo vam da ova sočna prsa poslužite uz pekarski krumpir ili kuhano povrće. 

 

Aromatična piletina Možda vas zanima... Za brzi ručak: Aromatična piletina Recepti

 

Sastojci: 

  • 6 komada pilećih prsa bez kostiju
  • 1 žlica brašna
  • 300 ml narančinog soka
  • 1 žlica soja umaka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice nasjeckane svježe kadulje
  • Komadić đumbira (1 cm)
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pomiješajte narančin sok, soja sos, zgnječeni češnjak, kadulju i sitno nasjeckanu đumbir. Prelijte piletinu i stavite u hladnjak na pola sata.
  2. Pileća prsa izvadite iz marinade i sačuvajte ju.  Poslažite prsa  u lim s kožom prema gore i pecite u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva otprilike 20 minuta.  
  3. Izvadite prsa, prelijte ih marinadom i pecite još 7,8 minuta, dok se meso u potpunosti ne ispeče.
  4. U limu sačuvajte dvije žlice marinade, a ostatak prelijte u vrč. U lim dodajte žlicu brašna i miješajte dok ne nastane glatka smjesa. 
  5. Stavite lim na štednjak i zagrijavajte minutu, stalno miješajući. Postepeno dolijevajte sačuvanu marinadu. Kad zavrije kuhajte još dvije minute i začinite po potrebi.
  6. Procijedite umak i dio prelijte preko piletine. Ostatak poslužite zasebno.

 

Možda vas zanima... Piletina s rižom - klasika na finiji i zdraviji način Kolumne

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.