gastro postao
Iako možda nosi takav naziv, engleska verzija ovog jela nema nikakve veze s onim što se na ovim
prostorima smatra pudingom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 156
Puding
- 225 g šljiva
- 175 g voda
- 1 žlica ekstrakt vanilije
- 85 g maslac, slani
- 60 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 60 g šećer, kristal
- 2 kom jaje kokošje
- 100 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 175 g pšenično brašno, bijelo
- 1 žličica prašak za pecivo
Umak
- 100 g šećer, kristal
- 300 g vrhnje za kuhanje
Priprema
- Namočite šljive u vreloj vodi 30 minuta. Dodajte ekstrakt vanilije i zgnječite vilicom. Ugrijte pećnicu na 180°c. Namastite manje vatrostalne posude pa i ih obložite papirom za pečenje.
- Pomiješajte bijeli i smeđi šećer s maslacem. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu pa dodajte jaja, mlijeko i šljive. Umiješajte brašno i prašak za pecivo te smjesu rasporedite u posudice za pečenje. Pecite 20 minuta.
- Za umak pomiješajte šećer s vrhnjem i ugrijte dok ne zavrije. Kad je puding pečen, poslužite ga prelivenog umakom.