Recepti 13. listopada 2014.

Sočni engleski puding

gastro postao gastro.24sata.hr
Iako možda nosi takav naziv, engleska verzija ovog jela nema nikakve veze s onim što se na ovim prostorima smatra pudingom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 156

Puding

  • 225 g šljiva
  • 175 g voda
  • 1 žlica ekstrakt vanilije
  • 85 g maslac, slani
  • 60 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 60 g šećer, kristal
  • 2 kom jaje kokošje
  • 100 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 175 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 žličica prašak za pecivo

Umak

  • 100 g šećer, kristal
  • 300 g vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Namočite šljive u vreloj vodi 30 minuta. Dodajte ekstrakt vanilije i zgnječite vilicom. Ugrijte pećnicu na 180°c. Namastite manje vatrostalne posude pa i ih obložite papirom za pečenje.
  2. Pomiješajte bijeli i smeđi šećer s maslacem. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu pa dodajte jaja, mlijeko i šljive. Umiješajte brašno i prašak za pecivo te smjesu rasporedite u posudice za pečenje. Pecite 20 minuta.
  3. Za umak pomiješajte šećer s vrhnjem i ugrijte dok ne zavrije. Kad je puding pečen, poslužite ga prelivenog umakom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.