Recepti 09. listopada 2014.

Sočni hamburgeri

gastro postao gastro.24sata.hr
Hamburgeri od junećeg mesa ispečeni na roštilju zaista su sočni

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 574

Potrebno vam je

  • 500 g mljevena junetina
  • 1 kom jaje kokošje
  • 50 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.50 žličica origano
  • 0.50 žličica majčina dušica
  • 1 žlica soja umak
  • 30 ml rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 30 ml pasirana rajčica (passata)
  • 30 g pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 žlica ulje suncokretovo
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 4 kom pecivo, bijelo

Priprema

  1. Pomiješajte sve sastojke u posudi, dok se sve ne sjedini. Nakon toga smjesu oblikujte u odreske pa ih zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku na oko 20 minuta.
  2. Pripremite roštilj pa rešetke namastite sa žlicom ulja. Pecite oko 15 minuta dok ne dobiju boju s obiju strana.

Hamburgeri od junećeg mesa ispečeni na roštilju zaista su sočni

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.