gastro postao
Hamburgeri od junećeg mesa ispečeni na roštilju zaista su sočni
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 574
Potrebno vam je
- 500 g mljevena junetina
- 1 kom jaje kokošje
- 50 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 kom luk ,crveni
- 0.50 žličica origano
- 0.50 žličica majčina dušica
- 1 žlica soja umak
- 30 ml rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 30 ml pasirana rajčica (passata)
- 30 g pšenično brašno, bijelo
- 1.50 žlica ulje suncokretovo
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 4 kom pecivo, bijelo
Priprema
- Pomiješajte sve sastojke u posudi, dok se sve ne sjedini. Nakon toga smjesu oblikujte u odreske pa ih zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku na oko 20 minuta.
- Pripremite roštilj pa rešetke namastite sa žlicom ulja. Pecite oko 15 minuta dok ne dobiju boju s obiju strana.
Hamburgeri od junećeg mesa ispečeni na roštilju zaista su sočni