gastro postao
Nisu samo Talijani ti koji rade neodoljiva jela s tjesteninom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 939
Potrebno vam je
- 200 g špageti
- 200 g šampinjoni (uzgojeni)
- 2 režanj češnjak
- 100 g mrkva, crvena
- 200 g tikvice, zelene
- 200 g poriluk (cijeli)
- 100 g špinat
- 100 ml ulje suncokretovo
- 100 ml soja umak
- 1 mala žlica đumbir u prahu
Priprema
- Povrće očistite, operite i ocijedite. Tikvice i poriluk narežite na tanke komadiće, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.
- Špagete skuhajte u neposoljenoj vodi, tako da budu "al dente".
- Zagrijte ulje u dubokoj tavi te kratko ispržite češnjak i mrkvu pa ih dodajte tjestenini. U istu posudu dodajte malo ulja te popržite poriluk i tikvice. I njih dodajte špagetima. Ponovite isto i sa špinatom te šampinjonima.
- Na kraju dodajte đumbir i sojin umak. Promiješajte pa ubacite u tavu gdje su ostali sastojci. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte te kratko zagrijte.
Izvor Skuhatćute