Recepti 03. listopada 2014.

Špageti na kineski način

gastro postao gastro.24sata.hr
Nisu samo Talijani ti koji rade neodoljiva jela s tjesteninom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 939

Potrebno vam je

  • 200 g špageti
  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 2 režanj češnjak
  • 100 g mrkva, crvena
  • 200 g tikvice, zelene
  • 200 g poriluk (cijeli)
  • 100 g špinat
  • 100 ml ulje suncokretovo
  • 100 ml soja umak
  • 1 mala žlica đumbir u prahu

Priprema

  1. Povrće očistite, operite i ocijedite. Tikvice i poriluk narežite na tanke komadiće, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.
  2. Špagete skuhajte u neposoljenoj vodi, tako da budu "al dente".
  3. Zagrijte ulje u dubokoj tavi te kratko ispržite češnjak i mrkvu pa ih dodajte tjestenini. U istu posudu dodajte malo ulja te popržite poriluk i tikvice. I njih dodajte špagetima. Ponovite isto i sa špinatom te šampinjonima.
  4. Na kraju dodajte đumbir i sojin umak. Promiješajte pa ubacite u tavu gdje su ostali sastojci. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte te kratko zagrijte.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.