gastro postao
Darko Jurić predlaže vam tanko rezane tikvice kao špagete poslužene s alfedo umakom
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 810
Umak
- 1 šalica indijski oraščić
- 0.50 šalica voda
- 1 žlica limunov sok
- 0.50 mala žlica sol
- kapari
- 1 žlica kvasac, svježi
- kopar
Tjestenina
- 1 kom tikvice, zelene
- sol
- 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema
- Za umak sve sastojke osim kopra i kapara stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatki, kremasti umak.
- Tikvicu operite, odstranite krajeve i prerežite napola po širini. Spiralizatorom izradite uske rezance poput špageta. Umjesto spiralizatora možete guljačem tikvicu i tikvu izrezati na tanke ploške pa nožem po dužini izrezati na tanke trakice.
- Desetak minuta prije serviranja rezance poslozite, nauljite. Tako će rezanci omekšati.
- Prelijte umakom i poslužite.