Recepti 13. listopada 2014.

Špageti s alfredo umakom

Špageti s alfredo umakom
gastro postao gastro.24sata.hr
Darko Jurić predlaže vam tanko rezane tikvice kao špagete poslužene s alfedo umakom

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 810

Umak

  • 1 šalica indijski oraščić
  • 0.50 šalica voda
  • 1 žlica limunov sok
  • 0.50 mala žlica sol
  • kapari
  • 1 žlica kvasac, svježi
  • kopar

Tjestenina

  • 1 kom tikvice, zelene
  • sol
  • 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema

  1. Za umak sve sastojke osim kopra i kapara stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatki, kremasti umak.
  2. Tikvicu operite, odstranite krajeve i prerežite napola po širini. Spiralizatorom izradite uske rezance poput špageta. Umjesto spiralizatora možete guljačem tikvicu i tikvu izrezati na tanke ploške pa nožem po dužini izrezati na tanke trakice.
  3. Desetak minuta prije serviranja rezance poslozite, nauljite. Tako će rezanci omekšati.
  4. Prelijte umakom i poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.