gastro postao
Za još ukusnije jelo kozice prije pripreme možete ostaviti u marinadi od rikule i bosiljka
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 725
Potrebno vam je
- 375 g špageti
- 1 žlica ulje maslinovo
- 4 režanj češnjak
- 0.25 žličica čili papričica
- 20 g repovi kozica
- 6 kom rajčica, crvena
- 2 žlica peršin, list
- sol
- papar
Priprema
- U kipućoj slanoj vodi skuhajte tjesteninu. Ocijedite je te odvojite pola šalice tekućine u kojoj se kuhala.
- U međuvremenu u velikoj tavi na srednjoj temperaturi zagrijte ulje. Dodajte češnjak i čili. Pržite oko minutu.
- Dodajte kozice te pržite miješajući dvije, tri minute dok ne poprime ružičastu boju. Dodajte sjeckanu rajčicu i pola šalice tekućine u kojoj se kuhala tjestenina te kuhajte još dvije minute.
- Umaku dodajte kuhanu tjesteninu, posolite i popaprite te umiješajte peršin.