gastro postao
Ovaj fini specijalitet na vašem je stolu za samo pola sata
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 393
Potrebno vam je
- 400 g puretina,mljevena
- 25 g krušne mrvice
- 2 režanj češnjak
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 mala žlica komorač, list
- 400 g rajčica, crvena
- 1 žlica pasirana rajčica (passata)
- 400 g špageti
- svježe mljeveni papar
- sol
Priprema
- Stavite mljeveno meso u posudu pa dodajte krušne mrvice i usitnjeni češanj češnjaka. Rukama promiješajte smjesu pa napravite 12 kuglica.
- Zagrijte žlicu ulja u tavi pa dodajte narezani luk, mrkvu i ostatak češnjaka. Pržite pet-šest minuta ili dok povrće ne omekša. Dodajte komorač pa pržite još nekoliko sekundi te dodajte konzervirane rajčice i pola tekućine iz konzerve. Dodajte i pire od rajčice pa začinite i krčkajte 15 minuta. Električnim mikserom promiješajte smjesu dok ne dobijete jednoličan umak.
- Zagrijte preostalu količinu ulja u tavi. Ubacite okruglice od mesa pa pržite oko šest minuta. Prebacite okruglice u posudu s umakom te još lagano prokuhajte. Skuhajte špagete i poslužite.
Izvor Skuhatćute