gastro postao
Zanimljiva priprema tjestenine bogatog okusa
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 626
Potrebno vam je
- 350 g špageti
- 1 žlica kapari
- 8 kom inćun, slani
- 20 kom masline, zelene, slane konzerv.
- 4 režanj češnjak
- 2 kom rajčica, crvena
- 1.50 dl vino bijelo
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Skuhajte penete ili špagete u posoljenoj vodi pa ih ocijedite, pokapajte s malo ulja i stavite sa strane.
- U međuvremenu u dubljoj tavi (ili woku) na malo maslinova ulja pirjajte usitnjeni češnjak, narezane masline bez koštica, ukiseljene kapare, usitnjene filete inćuna i narezane rajčice (ili pelate) pa im nakon nekoliko minuta dodajte bijelo vino.
- Držite na srednje jakoj vatri dok vino dopola ne ispari pa dodajte špagete. Miješajte na laganoj vatri minutu-dvije da se tijesto i umak prožmu.
Zanimljiva priprema tjestenine bogatog okusa
Izvor "Brodska kuharica", Zlatko Gall