Recepti 13. listopada 2014.

Špageti sa slanim inćunima

gastro postao gastro.24sata.hr
Zanimljiva priprema tjestenine bogatog okusa

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 626

Potrebno vam je

  • 350 g špageti
  • 1 žlica kapari
  • 8 kom inćun, slani
  • 20 kom masline, zelene, slane konzerv.
  • 4 režanj češnjak
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 1.50 dl vino bijelo
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Skuhajte penete ili špagete u posoljenoj vodi pa ih ocijedite, pokapajte s malo ulja i stavite sa strane.
  2. U međuvremenu u dubljoj tavi (ili woku) na malo maslinova ulja pirjajte usitnjeni češnjak, narezane masline bez koštica, ukiseljene kapare, usitnjene filete inćuna i narezane rajčice (ili pelate) pa im nakon nekoliko minuta dodajte bijelo vino.
  3. Držite na srednje jakoj vatri dok vino dopola ne ispari pa dodajte špagete. Miješajte na laganoj vatri minutu-dvije da se tijesto i umak prožmu.

Zanimljiva priprema tjestenine bogatog okusa

Izvor "Brodska kuharica", Zlatko Gall

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.