Recepti 01. srpnja 2015.

Špageti u finom umaku

Tjestenina
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tjesteninu obožavamo u svim varijantama

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 464

Potrebno vam je

  • 280 g špageti
  • 3 kriška panceta
  • 3 kom poriluk (cijeli)
  • 1 kom luk ,bijeli
  • 1 šaka mladi špinat
  • 2 žlica maslac, neslani
  • 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 1 dl vrhnje za kuhanje
  • 80 g parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. U većoj količini posoljene ključale vode kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane.
  2. U većoj tavi pržite pancetu na srednjoj vatri dok posmeđi.
  3. Dodajte sitno nasjeckani poriluk i luk, špinat te maslac.
  4. Začinite sa soli i paprom pa kuhajte uz miješanje nekoliko minuta dok špinat povene a ostalo povrće omekša.
  5. Dodajte vino i kuhajte još nekoliko minuta dok vino reducira do pola.
  6. Ulijte vrhnje i kuhajte 10-ak minuta.
  7. Dodajte tjesteninu u tavu, izmiješajte i posipajte parmezanom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.