gastro postao
Tjesteninu obožavamo u svim varijantama
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 464
Potrebno vam je
- 280 g špageti
- 3 kriška panceta
- 3 kom poriluk (cijeli)
- 1 kom luk ,bijeli
- 1 šaka mladi špinat
- 2 žlica maslac, neslani
- 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 1 dl vrhnje za kuhanje
- 80 g parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- U većoj količini posoljene ključale vode kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane.
- U većoj tavi pržite pancetu na srednjoj vatri dok posmeđi.
- Dodajte sitno nasjeckani poriluk i luk, špinat te maslac.
- Začinite sa soli i paprom pa kuhajte uz miješanje nekoliko minuta dok špinat povene a ostalo povrće omekša.
- Dodajte vino i kuhajte još nekoliko minuta dok vino reducira do pola.
- Ulijte vrhnje i kuhajte 10-ak minuta.
- Dodajte tjesteninu u tavu, izmiješajte i posipajte parmezanom.