gastro postao
Od krumpira s dodatkom komadića hrenovke sigurno nećete ostati gladni
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 633
Potrebno vam je
- 1000 g krumpir, zreli
- 6 žlica ulje maslinovo
- 4 kom hrenovke (goved. + svinjetina )
- 100 g masline, zelene, slane konzerv.
- 1 čaša vrhnje kiselo (10% masti )
- 2 režanj češnjak
- 2 žlica mješavina suhih začina
- sol
- svježe mljeveni papar
- origano
Priprema
- Ogulite sirovi krumpir i narežite ga na tanke ploške. Zagrijte maslinovo ulje. Kuhinjskom krpom osušite ploške krumpira, izručite ih na vruće ulje i pržite oko 15 minuta. Začinite solju, paprom i origanom.
- Narežite hrenovke na komade dužine oko 5 cm. Svaki komad urežite križno tako da se još međusobno drže zajedno.
- Masline narežite na komade pa im dodajte kiselo vrhnje, sol i usitnjeni češnjak. Mješavinom prelijte krumpir, pustite pet minuta da odstoji pa poslužite posuto začinskim biljem.
Izvor Maslina- časopis za maslinarstvo i uljarstvo