Recepti 13. listopada 2014.

Španjolska zdjela

Španjolska zdjela
gastro postao gastro.24sata.hr
Od krumpira s dodatkom komadića hrenovke sigurno nećete ostati gladni

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 633

Potrebno vam je

  • 1000 g krumpir, zreli
  • 6 žlica ulje maslinovo
  • 4 kom hrenovke (goved. + svinjetina )
  • 100 g masline, zelene, slane konzerv.
  • 1 čaša vrhnje kiselo (10% masti )
  • 2 režanj češnjak
  • 2 žlica mješavina suhih začina
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • origano

Priprema

  1. Ogulite sirovi krumpir i narežite ga na tanke ploške. Zagrijte maslinovo ulje. Kuhinjskom krpom osušite ploške krumpira, izručite ih na vruće ulje i pržite oko 15 minuta. Začinite solju, paprom i origanom.
  2. Narežite hrenovke na komade dužine oko 5 cm. Svaki komad urežite križno tako da se još međusobno drže zajedno.
  3. Masline narežite na komade pa im dodajte kiselo vrhnje, sol i usitnjeni češnjak. Mješavinom prelijte krumpir, pustite pet minuta da odstoji pa poslužite posuto začinskim biljem.

Izvor Maslina- časopis za maslinarstvo i uljarstvo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.