gastro postao
                                            
                                        
                                    Od krumpira s dodatkom komadića hrenovke sigurno nećete ostati gladni
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 633
Potrebno vam je
- 1000 g krumpir, zreli
 - 6 žlica ulje maslinovo
 - 4 kom hrenovke (goved. + svinjetina )
 - 100 g masline, zelene, slane konzerv.
 - 1 čaša vrhnje kiselo (10% masti )
 - 2 režanj češnjak
 - 2 žlica mješavina suhih začina
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - origano
 
Priprema
- Ogulite sirovi krumpir i narežite ga na tanke ploške. Zagrijte maslinovo ulje. Kuhinjskom krpom osušite ploške krumpira, izručite ih na vruće ulje i pržite oko 15 minuta. Začinite solju, paprom i origanom.
 - Narežite hrenovke na komade dužine oko 5 cm. Svaki komad urežite križno tako da se još međusobno drže zajedno.
 - Masline narežite na komade pa im dodajte kiselo vrhnje, sol i usitnjeni češnjak. Mješavinom prelijte krumpir, pustite pet minuta da odstoji pa poslužite posuto začinskim biljem.
 
Izvor Maslina- časopis za maslinarstvo i uljarstvo