Recepti 17. siječnja 2019.

Španjolski klasici uz večerašnju tekmu

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Organizirajte tematsko gledanje utakmice uz boje hrvatske reprezentacije i neka od najboljih španjolskih jela!

Dok uzbuđenje zbog večerašnje utakmice raste, mi razmišljamo o tome što ćemo usput grickati. Rukometni nas je dvoboj podsjetio na neka španjolska jela koja zaista volimo i koja nije teško pripremiti. 

Najjednostavniji španjolski klasik je Pan con tomate, koji se doslovno prevodi kao kruh s rajčicom. Riječ je o hrskavom kruhu s rajčicom i maslinovim uljem koji se može poslužiti uz šunku, inćune ili sardine te različite začine. Španjolci ga uglavnom jedu za doručak, ali recept će vam dobro poslužiti i za večeras.

 

 

Možda vas zanima... Tost s rajčicom - brzi španjolski doručak Kolumne

 

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Na popisu hrane za utakmicu nam je i tortilla de patatas, odnosno svojevrsna debela palačinka od krumpira. Priprema je jednostavna, a neće isprazniti vaš novčanik niti vam oduzeti puno vremena. Poslužit će i kao večera, ali i kao simboličan snack za vrijeme uzbudljive tekme.

 

 

Možda vas zanima... Začinite dan: Španjolska tortilja s krumpirom Recepti

 

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Večer nadahnuta Španjolskom ne može proći bez slasnih, hrskavih churrosa i umaka od tamne čokolade. Ako ih dosad niste pripremali, pratite upute našeg blogera Marka Josipovića i poslužite desert koji bi vam vrlo lako mogao odvući pažnju s utakmice. Oprez!

 

 

Možda vas zanima... Churros s umakom od čokolade - udovoljite si na najslađi način Recepti

 

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

 

Veselimo se uzbudljivoj utakmici!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.