Recepti 26. lipnja 2018.

Churros s umakom od čokolade - udovoljite si na najslađi način

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Na drugom gastro blog meet up-u, Marko nam je pripremio španjolske churrose s umakom od čokolade koji nećemo tako skoro zaboraviti. U nastavku potražite recept za ovu fantastičnu slasticu.

Churros su mali, slatki, hrskavi zalogaji čiste sreće, a kada ih spojite s divnim, svilenkastim umakom od čokolade, kave i vanilije, oduševljenju nema kraja. Složili bi se s nama i svi ostali sudionici drugog blogerskog gastro meet up-a.
 

Možda vas zanima... Grickali smo tapase i mućkali koktele - blogerski vikend za pamćenje! Špajza

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

No, od Marka s bloga Marko Bakes manje nismo ni očekivali. Slastice su mu u malom prstu, pa je tako, dok je pripremao ovaj desert, dijelio savjete za pripremu čitavog niza drugih slastica.

Savjete smo zabilježili u glavi, a recept za churrose, srećom, uspjeli smo skupiti od Marka, zapisali ga i sada ga, eto, dijelimo s vama. Potražite ga u nastavku, a dok grickate churrose, u videu pogledajte kako nam je bilo na drugom gastro meet up-u.

 

 

Za umak od čokolade:

  • pola štapića vanilije
  • 240 ml vrhnja za šlag
  • 5 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 1 žličica instant kave
  • prstohvat soli
  • 100 g čokolade za kuhanje

Za churrose:

  • pola štapića vanilije
  • 120 ml mlijeka
  • 120 ml vode
  • 90 g maslaca
  • 120 g glatkog brašna
  • 3 velika jaja
  • prstohvat soli
  • 200 g šećera
  • 1 žlica cimeta

Postupak pripreme:

  1. Za umak od čokolade zagrijte vrhnje za šlag, vaniliju i smeđi šećer.
  2. Kada se šećer rastopi dodajte kakao, kavu, sol i čokoladu za kuhanje te dobro umiješajte pjenjačom dok se čokolada ne rastopi te kuhajte konstantno miješajući dok se smjesa malo ne zgusne.
  3. Ostavite sa strane da se malo ohladi dok pripremate churrose.
  4. Za churrose stavite vodu, mlijeko, vaniliju, maslac i 1 žlicu šećera u lončić.
  5. Kuhajte dok se maslac ne rastopi te je jako važno da čekate mjehuriće da se počnu stvarati na površini.
  6. U kipuću tekućinu dodajte brašno brzo i sve odjednom. Brzo miješajući kuhačom dobit ćete kuglu prilično čvrstog tijesta.
  7. Prebacite tijesto u čistu zdjelu i pustite da se malo ohladi.
  8. Kuhačom ili mikserom umiješajte jaje jedno po jedno u tijesto dok ne dobijete ljepljivu smjesu.
  9. Tom smjesom napunite slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom.
  10. Zagrijte ulje u dubokom loncu. Istisnite churrose u ulje i pržite dok ne dobiju tamnu boju.
  11. Pečene churrose uvaljajte u smjesu šećera i cimeta.
  12. Poslužite toplo uz umak od čokolade.

Dobar tek!

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.