gastro postao
Svi koji vole gulaš oduševit će se ovom španjolskom varijantom – puna je mediteranskih mirisa i okusa pa će svi uživati u svakom zalogaju
Sastojci za 4 osobe:
- 1 zelena paprika
- 400 g krumpira
- 400 g svinjećeg odreska
- 2 žlice ulja
- 600 g kockica pelata (najbolje domaćeg iz staklenke)
- 1 vrećica mješavine začina za gulaš
- 40 g slatkih feferona (staklenka)
- nekoliko crnih maslina bez koštica
Priprema:
- Papriku prepolovi, odstrani joj sjemenke, operi ju i nareži na komade. Krumpir oguli, operi i nareži na kockice. Meso posuši ubrusom i nareži na kocke veličine zalogaja.
- U loncu zagrij ulje pa poprži meso uz stalno okretanje. Dodaj papriku i krumpir te kratko pirjaj. Zatim dodaj pelat i 250 ml hladne vode. Umiješaj začine za gulaš, jednom zakuhaj i poklopi pa na srednje jakoj vatri kuhaj oko 20 minuta.
- Feferone ocijedi i nareži na kolutiće. Feferone i masline dodaj u lonac pa sve zajedno pirjaj 5 minuta.
- Po želji ukrasi timijanom. Uz to posluži svježi seljački kruh, rižu ili tjesteninu.