Recepti 19. srpnja 2022.

Španjolski lonac – bolji i od domaćeg gulaša

Španjolski lonac foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svi koji vole gulaš oduševit će se ovom španjolskom varijantom – puna je mediteranskih mirisa i okusa pa će svi uživati u svakom zalogaju

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 zelena paprika
  • 400 g krumpira
  • 400 g svinjećeg odreska
  • 2 žlice ulja
  • 600 g kockica pelata (najbolje domaćeg iz staklenke)
  • 1 vrećica mješavine začina za gulaš
  • 40 g slatkih feferona (staklenka)
  • nekoliko crnih maslina bez koštica
Možda vas zanima... Boeuf Bourguignon - slasni klasik francuske kuhinje Kolumne

Priprema:

  1. Papriku prepolovi, odstrani joj sjemenke, operi ju i nareži na komade. Krumpir oguli, operi i nareži na kockice. Meso posuši ubrusom i nareži na kocke veličine zalogaja.
  2. U loncu zagrij ulje pa poprži meso uz stalno okretanje. Dodaj papriku i krumpir te kratko pirjaj. Zatim dodaj pelat i 250 ml hladne vode. Umiješaj začine za gulaš, jednom zakuhaj i poklopi pa na srednje jakoj vatri kuhaj oko 20 minuta.
  3. Feferone ocijedi i nareži na kolutiće. Feferone i masline dodaj u lonac pa sve zajedno pirjaj 5 minuta.
  4. Po želji ukrasi timijanom. Uz to posluži svježi seljački kruh, rižu ili tjesteninu.

 | Author: Shutterstock Španjolski lonac foto: Shutterstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.