Recepti 13. listopada 2014.

Šparoge s limunovim sokom

Šparoge s limunovim sokom
gastro postao gastro.24sata.hr
Zsčinite šparoge s malo limunovog soka i maslinovog ulja za potpuni užitak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 92

Potrebno vam je

  • 1000 g šparoge, divlje
  • 2 mala žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica limunov sok

Priprema

  1. Šparoge treba skuhati nad parom - u košari nad loncem s ključalom vodom. Prekriti ih poklopcem i pariti 5 minuta ili dok ne postanu mekane (u dužini parenja je i razlika između kultiviranih i divljih šparoga).
  2. Isprati ih hladnom vodom i pažljivo osušiti.
  3. Pomiješati ulje i limunov sok te preliti preko šparoga. Popariti i posoliti po želji, servirati na sobnoj temperaturi.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.