Recepti 13. listopada 2014.

Šparoge s umakom Hollandaise

Šparoge s umakom Hollandaise
gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljena proljetna delicija u novom ruhu s popularnim umakom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 162

Potrebno vam je

  • 750 g šparoge, vrtne
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 5 žlica majoneza
  • 1 žlica pesto genovese
  • 75 g pistacije
  • 1 režanj češnjak

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Očistite šparoge i odrežite drvenasti dio stabljike. Stavite šparoge u posudu za pečenje, polijte ih maslinovim uljem i protresite kako bi se ravnomjerno rasporedile. Posolite, popaprite i pokriveno pecite u pećnici 20-25 minuta, dok šparoge ne omekšaju.
  3. U međuvremenu, pomiješajte majonezu, pesto, narezane pistacije i češnjak. Dodajte sol i papar i servirajte uz pečene šparoge.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.