gastro postao
Omiljena proljetna delicija u novom ruhu s popularnim umakom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 162
Potrebno vam je
- 750 g šparoge, vrtne
- 3 žlica ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 5 žlica majoneza
- 1 žlica pesto genovese
- 75 g pistacije
- 1 režanj češnjak
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Očistite šparoge i odrežite drvenasti dio stabljike. Stavite šparoge u posudu za pečenje, polijte ih maslinovim uljem i protresite kako bi se ravnomjerno rasporedile. Posolite, popaprite i pokriveno pecite u pećnici 20-25 minuta, dok šparoge ne omekšaju.
- U međuvremenu, pomiješajte majonezu, pesto, narezane pistacije i češnjak. Dodajte sol i papar i servirajte uz pečene šparoge.