gastro postao
Napravi omiljeno zimsko piće kod kuće i uživaj u mirisu i aromama cimeta i klinčića!
S hladnim zimski mjesecima dolazi i tradicija uživanja u kuhanom vinu. Ako ga želiš pripremiti u toplini svojeg doma, imamo odličnu vijest - priprema kuhanog vina ne može biti jednostavnija i brža! Vrlo vjerojatno, sve sastojke već imaš u svom domu, a ako je tako, samo te 10-ak minuta dijeli od odličnog domaćeg kuhanog vina!
Sastojci:
- 100 g muscovado šećera
- 1 zvijezda anisa
- 1 štapić cimeta
- 4 klinčića
- 150 ml vode
- 1 limun
- 2 klementine
- 150 ml likera od naranče
- 750 ml crvenog vina
- Narančina korica i zvjezdani anis za dekoraciju
Priprema:
- Stavi 100 g muscovado šećera u tavu sa zvjezdicom anisa, štapićem cimeta, četiri klinčića i 150 ml vode. Polako pusti da zavrije, miješajući da se šećer otopi.
- Kuhaj dvije minute, a zatim tekućinu ulij u veliki vrč i ostavi da se ohladi. U vrč dodaj limun i klementine, obje tanko narezane, zajedno s 150 ml likera od naranče i 750 ml crvenog vina.
- Dobro promiješaj, a zatim poklopi i rashladi najmanje dva sata ili preko noći.
- Posluži ohlađeno ili s ledom, s narančinom koricom i anisom.
- Ako želiš poslužiti tradicionalno toplo kuhano vino, nema potrebe za hlađenjem - jednostavno ga zagrij bez ključanja i posluži!
Sretni blagdani!