Recepti 20. prosinca 2021.

Specijalno izdanje kuhanog vina s tajnim dodatkom

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Napravi omiljeno zimsko piće kod kuće i uživaj u mirisu i aromama cimeta i klinčića!

S hladnim zimski mjesecima dolazi i tradicija uživanja u kuhanom vinu. Ako ga želiš pripremiti u toplini svojeg doma, imamo odličnu vijest - priprema kuhanog vina ne može biti jednostavnija i brža! Vrlo vjerojatno, sve sastojke već imaš u svom domu, a ako je tako, samo te 10-ak minuta dijeli od odličnog domaćeg kuhanog vina!

Sastojci:

  • 100 g muscovado šećera
  • 1 zvijezda anisa
  • 1 štapić cimeta
  • 4 klinčića
  • 150 ml vode
  • 1 limun
  • 2 klementine
  • 150 ml likera od naranče
  • 750 ml crvenog vina
  • Narančina korica i zvjezdani anis za dekoraciju

 

Božićni punč Možda vas zanima... Božićni punč po receptu Marthe Stewart Recepti

 

Priprema:

  1. Stavi 100 g muscovado šećera u tavu sa zvjezdicom anisa, štapićem cimeta, četiri klinčića i 150 ml vode. Polako pusti da zavrije, miješajući da se šećer otopi.
  2. Kuhaj dvije minute, a zatim tekućinu ulij u veliki vrč i ostavi da se ohladi. U vrč dodaj limun i klementine, obje tanko narezane, zajedno s 150 ml likera od naranče i 750 ml crvenog vina. 
  3. Dobro promiješaj, a zatim poklopi i rashladi najmanje dva sata ili preko noći.
  4. Posluži ohlađeno ili s ledom, s narančinom koricom i anisom. 
  5. Ako želiš poslužiti tradicionalno toplo kuhano vino, nema potrebe za hlađenjem - jednostavno ga zagrij bez ključanja i posluži!

Sretni blagdani!

 

Možda vas zanima... Zagrijte se bogatim zimskim napitcima Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.