gastro postao
Uljepšaj blagdane neodoljivim receptom za blagdanski punč koji će oduševiti tebe i tvoje goste!
U 17. stoljeću osmišljen je punč, zanosna kombinaciju žestokih pića, vode, limuna, šećera i začina koji su postali sinonim za dobro raspoloženje i svečana blagdanska slavlja diljem Europe. Ovih blagdana pripremi aromatičan punč prema receptu slavne američke kuharice i domaćice Marthe Stewart.
Božićni punč Marthe Stewart
Sastojci:
- 2 šalice ohlađenog nezaslađenog soka od nara
- 1 šalica ohlađenog soka od brusnice
- 1 šalica votke
- 1 šalica likera s okusom naranče
- 1 šalica ohlađenog gaziranog pića od limuna
- 1/2 šalice svježeg limunovog soka (od 2 do 3 limuna)
- 1/2 šećernog sirupa
- brusnice smrznute u kockicama leda
Postupak:
- Izmiješaj sok od nara i brusnice, votku, liker od naranče, gazirano piće od limuna, limunov sok i sirup u zdjelici.
- Čaše napuni brusnicama smrznutim u kockicama leda i posluži!
- Naravno, punč možeš servirati i u specijaliziranoj staklenoj posudi i ostaviti još bolji dojam. Sretan Božić!