Recepti 13. listopada 2014.

Špinat sa slaninom

Špinat sa slaninom
gastro postao gastro.24sata.hr
Pržena slanina i listovi špinata odlično će pasati u salati koju možete jesti i samostalno

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 95

Potrebno vam je

  • 8 kriška slanina suha, masna
  • 100 g slanutak, suhi
  • 1 vezica peršin, list
  • sol
  • papar
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica limunov sok
  • 500 g španjak špinak

Priprema

  1. Kriške slanine izrežite na komade i popržite u tavi bez ulja da postanu hrskave. Slanutak dobro isperite. Peršinov list nasjeckajte na grublje.
  2. Špinat dobro operite pa ga popržite na maslinovu ulju dok ne uvene, začinite sa soli i paprom, skinite s vatre. Špinatu dodajte skuhani slanutak, možete i onaj iz konzerve, i peršinov list, dobro promiješajte. Po želji i ukusu špinat možete začiniti i s malo limunova soka.
  3. Na tanjur servirajte špinat sa slanutkom, posložite na njega hrskavu slaninu, začinite svježe mljevenim paprom i poslužite toplo.

Pržena slanina i listovi špinata odlično će pasati u salati koju možete jesti i samostalno

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.