gastro postao
Pržena slanina i listovi špinata odlično će pasati u salati koju možete jesti i samostalno
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 95
Potrebno vam je
- 8 kriška slanina suha, masna
- 100 g slanutak, suhi
- 1 vezica peršin, list
- sol
- papar
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica limunov sok
- 500 g španjak špinak
Priprema
- Kriške slanine izrežite na komade i popržite u tavi bez ulja da postanu hrskave. Slanutak dobro isperite. Peršinov list nasjeckajte na grublje.
- Špinat dobro operite pa ga popržite na maslinovu ulju dok ne uvene, začinite sa soli i paprom, skinite s vatre. Špinatu dodajte skuhani slanutak, možete i onaj iz konzerve, i peršinov list, dobro promiješajte. Po želji i ukusu špinat možete začiniti i s malo limunova soka.
- Na tanjur servirajte špinat sa slanutkom, posložite na njega hrskavu slaninu, začinite svježe mljevenim paprom i poslužite toplo.
Pržena slanina i listovi špinata odlično će pasati u salati koju možete jesti i samostalno