gastro postao
Ne, nitko se nije zabunio oko imena ovog deserta, već je ime dobio prema kalupu u koji ulijevate smjesu. Probajte ispeći ovaj slatki klasik!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 356
Tijesto
- 70 g maslac, neslani
- 150 g šećer, kristal
- 5 kom jaje kokošje
- 100 g čokolada za kuhanje
- 40 g pšenično brašno, bijelo
- 0.50 kom prašak za pecivo
- 2 žlica krušne mrvice
- tamni rum
- 150 g orah, mljeveni
Glazura
- 3.50 žlica ulje suncokretovo
Priprema
- Pjenasto umutite maslac. Stalno miješajući dodajite redom: šećer i žumanjke od 5 jaja, zatim brašno s praškom za pecivo, mrvice natopljene u rum, rastopljenu čokoladu, potom umućeni snijeg od bjelanjaka od 5 jaja i na koncu orahe.
- Kada ste dobili kompaktnu smjesu uspite je u namašćen kalup nazubljen u obliku rebara, te staviti u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva C. Odmah smanjite temperaturu na 180 stupnjeva C i pecite 45 minuta.
- Kad se tijesto ohladi izvadite ga iz kalupa i po rebrastoj strani prelijte čokoladnom glazurom sačinjenom od čokolade za kuhanje rastopljene s 3 - 4 žlice ulja.