Recepti 08. srpnja 2016.

Obožavani klasik: Srneći hrbat

Srneći hrbat
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne, nitko se nije zabunio oko imena ovog deserta, već je ime dobio prema kalupu u koji ulijevate smjesu. Probajte ispeći ovaj slatki klasik!

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 356

Tijesto

  • 70 g maslac, neslani
  • 150 g šećer, kristal
  • 5 kom jaje kokošje
  • 100 g čokolada za kuhanje
  • 40 g pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 kom prašak za pecivo
  • 2 žlica krušne mrvice
  • tamni rum
  • 150 g orah, mljeveni

Glazura

  • 3.50 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Pjenasto umutite maslac. Stalno miješajući dodajite redom: šećer i žumanjke od 5 jaja, zatim brašno s praškom za pecivo, mrvice natopljene u rum, rastopljenu čokoladu, potom umućeni snijeg od bjelanjaka od 5 jaja i na koncu orahe.
  2. Kada ste dobili kompaktnu smjesu uspite je u namašćen kalup nazubljen u obliku rebara, te staviti u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva C. Odmah smanjite temperaturu na 180 stupnjeva C i pecite 45 minuta.
  3. Kad se tijesto ohladi izvadite ga iz kalupa i po rebrastoj strani prelijte čokoladnom glazurom sačinjenom od čokolade za kuhanje rastopljene s 3 - 4 žlice ulja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.