Recepti Desert 22. listopada 2024.

Imamo 6 odličnih recepata s mandarinama

MANDARINE deserti
Prefini deserti s mandarinama
foto: 50 shades od hunger; Thinkstock; Stockfood; Stephanie Harvey/Unsplash
Omiljeni plodovi iz doline Neretve, slatko-kiselkaste i sočne mandarine, odlične su svježe, ali i u slasticama i likerima.Donosimo najbolje recepte s mandarinama

Vrijeme je mandarina! Svježe mandarine volimo zbog pravog malog bogatstva vitamina, ali i divnog slatkasto kiselkastog okusa koji počinjemo obožavati s prvim hladnijim danima. No mandarine možemo sačuvati i za vrijeme kad im nije sezone u obliku likera ili pak marmelade, a s njima se mogu praviti i brojne divne slastice.

Također, ušećerena kora od mandarine može poslužiti kao ukusna grickalica ili samo ukras na slasticama. 

Ove divne recepte s mandarinama pronašli smo u našoj arhivi i nadamo se da ćeš u njima uživati kao što i mi uživamo u njima svaki put kad ih pripremimo!

mandarine | Author: Zvonimir Barišin/PIXSELL Berba mandarina u dolini Neretve foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL

Liker od mandarina

Mandarine su izvrsna osnovna namirnica za pripremu kolača, ali i domaćih sokova, likera i drugih napitaka. Ako želiš pripremiti fini liker od mandarina, nabavi neprskane mandarine pa njihove kore osuši na suncu, prelij alkoholom ili lozovačom i pusti da stoje 2 mjeseca. 

Za dodatnu aromu možeš zajedno s korama od mandarina ubaciti i mahunu vanilije. Liker na kraju procijedi i dodaj mu šećerni sirup. Probaj napraviti liker od mandarine s votkom umjesto rakije.

Domaće mandarine Možda vas zanima... Liker od mandarina Recepti

 | Author: Stockfood Čokoladni kolač s mandarinama foto: Stockfood

Čokoladni kolač s mandarinama

Sezonski čokoladni kolač oduševit će baš svakog tko ga isproba. Kiselkasto slatkaste arome omiljenih mandarina divno će osvježiti čokoladne note te vam donijeti sasvim novo ruho ovog jednostavnog, klasičnog kolača.

Možda vas zanima... Sezonski spoj: Čokoladni kolač s mandarinama Recepti

Jednostavan kolač sa svježim mandarinama

Obavezno isprobaj ovaj osvježavajuće kocke sa svježim mandarinama. Ovaj kolač je brzo gotovo i vrlo jednostavan za pripremu i neće ti oduzeti puno vremena.

Možda vas zanima... Osvježavajuće kocke s mandarinama Kolumne

Mandarine | Author: Stephanie Harvey/Unsplash Mandarine foto: Stephanie Harvey/Unsplash

Mousse od čokolade i mandarina

Najpopularnije voće jeseni i zime ovog puta kombiniraj s čokoladom. Lagan i osvježavajuć okus mandarine izvrsno se slaže s finom, tamnom čokoladom. Napravi mousse od čokolade i mandarina, dobro ga ohladi i bit će spreman za uživanje.

mousse od mandarina i čokolade Možda vas zanima... Kakav divan spoj: Mousse od čokolade i mandarina None  | Author: Thinkstock Marmelada od mandarina foto: Thinkstock

Marmelada od mandarina

Zašto ne napraviš džem ili marmeladu od omiljenih agruma? Iskoristi ove divne slatko-kisele plodove i napravi mirisnu marmeladu dok su plodovi svježi. U njoj ćeš moći uživati tijekom cijele godine.

Marmelada od mandarina Možda vas zanima... Marmelada od mandarina Recepti

Rolada s mandarinama | Author: 50 shades of hunger Rolada s mandarinama i kremom od vanilije foto: 50 shades of hunger

Rolada s mandarinama i kremom od vanilije

Rolada s mandarinama baš je efektna i izgleda jako primamljivo. Ova rolada s mandarinama i kremom od vanilije nije komplicirana za izradu, a privući će poglede i uljepšati svaki stol. Posebno kad gosti otkriju mandarine u sredini! 

Rolada s mandarinama Možda vas zanima... Rolada s mandarinama i kremom od vanilije Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.