Recepti 3860 prikaza 23. srpnja 2019.

Što je doručak bez karamelizirane slanine?

Getty Images

Powered by:

Razveselite najmilije divnom, karameliziranom slaninom sa smeđim šećerom i začinima.

Slaninu možete pripremiti i do tri dana unaprijed te je kratko zagrijati prije posluživanja. Čuvajte je u zatvorenoj posudi u hladnjaku.

To znači da možete danima uživati u ovoj poslastici i kombinirati je uz jaja na oko, poširana jaja ili omlet, ubaciti je u sendvič ili čak iskoristiti u pripremi neke brzinske tjestenine. 

 

Možda vas zanima... Superbrze kiflice sa slaninom - jednostavno sjajno! Recepti

 

Sastojci:

  • 200 g slanine
  • ¼ žličice mljevenog đumbira
  • ¼ žličice kajenskog papra
  • ½ žličice papra
  • 50 g smeđeg šećera

Priprema.

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim obložite aluminijskom folijom.
  2. Pomiješajte šećer, papar, kajenski papar i đumbir u posudi.
  3. Umočite svaku šnitu slanine i položite je na lim za pečenje. Pospite s ostacima mješavine šećera i začina.
  4. Pecite 15 minuta, preokrenite i pecite još otprilike toliko – sve dok slanina ne bude karamelizirana.
  5. Prebacite na čisti papir za pečenje, pričekajte pet minuta, a potom poslužite.

 

Možda vas zanima... Neobično i ukusno: Palačinke od krumpira sa slaninom Recepti


Uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.